SDG ile ABD ve Uluslararası Koalisyon arasında görüşme

DSG Genel Komutanlık Üyesi Mahmud Berxwedan, Hol Kampı’nı ziyaret eden IŞİD’e Karşı Uluslararası Koalisyon ile ABD Dışişleri Bakanlığı heyetleriyle bir araya geldi. Taraflar arası yapılan görüşmede esas gündemin Hol Kampı olduğu bildirildi.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) resmi sitesinde yaptığı açıklamaya göre, DSG Genel Komutanlık Üyesi Mahmud Berxwedan, Haseke’deki Hol Kampı’nı ziyaret eden IŞİD’e Karşı Uluslararası Koalisyon ile ABD Dışişleri Bakanlığı heyetleriyle bir araya geldi.

Yapılan açıklamada Berxwedan’ın her iki heyetle Hol Kampı’ndaki insani ve güvenlik durumunun yanı sıra IŞİD’in kampın içinde ve dışındaki tehditlerine ilişkin tartışmalar yürüttüğü kaydedildi.

İç Güvenlik Güçleri, DSG, YPJ ve YPG’nin desteğiyle 25 Ağustos’ta Hol Kampı’nda “İnsani ve Güvenlik Hamlesi” adıyla başlatılan operasyonu başlattığı aktarılmıştı.

Ortak Görev Gücü (CJTF) Genel Komutan Yardımcısı Carl Harris ve ABD Suriye Yüksek Temsilcisi Nicholas Granger heyetlere başkanlık etti.

DSG’nin Hol Kampı’ndaki mevcut ve gelecekteki tehlikeleri, “Özerk Yönetim’in bu dosyanın çözme çağrılarına uluslararası kayıtsızlık ve çağrıların yanıtsız bırakılmasının yanı sıra gerekli desteği sağlamaması ve ülkelerin yurttaşlarını geri kabul etmemesine” dikkat çektiği aktarıldı.

Öte yandan Berxwedan’ın özellikle Sinaa Cezaevi’ne yönelik saldırı aşamasından sonra IŞİD hücrelerinin kampa içerden ve dışarda saldırmak için birçok girişiminin yenilgiye uğratıldığından bahsettiği de açıklamada yer buldu.

 

İlginizi çekebilir