SDG: Amûde’ye yapılan SİHA saldırısında öz savunmadan 4 kişi hayatını kaybetti

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Amûde’de düzenlenen SİHA’lı saldırıda  4 Öz Savunma Güçleri üyesinin hayatını kaybettiğini açıkladı. 

SDG  dün Amûdê’nin Sinceq Sadûn köyünün silahlı insansız hava aracıyla bombalandığını duyurmuştu. Bugün saldırının ayrıntılarına ilişkin açıklma yapıldı.

SDG Basın İrtibat Merkezi, dün Amûde kırsalında Öz Savunma Güçleri’nin bir kontrol noktasının Türkiye’ye ait SİHA’larca hedef alındığını bildirdi.

Açıklamada saldırıda 4 Öz Savunma Güçleri üyesinin hayatını kaybettiği, yaralıları hastaneye götüren çok sayıda sivilin ise bombardımanda yaralandığı belirtildi.

Açıklamada hayatını kaybeden Öz Savunma Güçlerinin kimlik bilgileri paylaşılmadı.

Öte yandan SGD Basın İrtibat Merkezi, Türk ordusunun  eş zamanlı olarak Kobani’ye dönük bombardıman yaptığını ve saldırılarda bir çocuğun hayatını kaybettiği, 4 sivilin de yaralandığı bildirdi.

Yapılan açıklamada  “Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını arttırması, halkın yoğunlukla yaşadığı bölgeleri doğrudan hedef alması uluslararası anlaşmaları ihlal ettiğini bir kez daha gösteriyor. Bu saldırılara karşı uluslararası bir tutum gösterilmeli ve işgalciler Suriye’nin işgal altındaki bölgelerinden çıkarılmalı “ifadelerine yer verildi.

Açıklamada saldırılara “meşru savunma” çerçevesinde karşılık verileceği kaydedildi.

/rd/

 

İlginizi çekebilir