SDG: 2 helikopter düştü; 9 kişi hayatını kaybetti

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Duhok’ta düşen helikoptere ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada “Süleymaniye’ye eğitim ve güç değişimi için giden helikopterlerin düştüğü ve 9 savaşçılarının hayatını kaybettiği” belirtildi.

SDG’den yapılan yazılı açıklamada  IŞİD hücreleriyle mücadele faaliyet ve çalışmaları kapsamında Terörle Mücadele Güçleri (YAT) birliklerinden bir grubun, güvenlik uzmanlığı alışverişinde bulunmak üzere helikopterler ile Kürdistan Bölgesi’nin Süleymaniye kentine 15 Mart akşamı hareket ettiği belirtildi.

Açıklamada “Birliğin 15 Mart  akşamı Süleymaniye’ye doğru hareket halindeki iki helikopterin kötü hava koşulları nedeniyle düşmesi sonucu YAT Genel Komutanı Şervan Kobani komutasındaki 9 savaşçımız şehit olmuştur” denildi.

SDG açıklamasında, Duhok’un Çemanke nahiyesindeki helikopter dışında düştüğü belirtilen ikinci helikoptere ilişkin ayrıntı verilmedi.

Açıklamada düşen helikopterlerdeki savaşçıların kimlik bilgileri hakkında ayrıntı verilmezken, ailelerine başsağlı dilendi. Ve ailelerden Kürdistan Bölgesi’ndeki cenazelerin resmi olarak alınması ve memleketlerinde toprağa verilmesi için ailelerin Erbil hükümeti ile işbirliği yapması çağrısı yapıldı.

Açıklamada Terörle Mücadele Güçleri’nin(YAT), Kobani’den Rakka’ya ve Deyrizor’a kadar teröre karşı zorlu savaşta en iyi savaşçılarını ve komutanlarını kaybettiği ifade edildi.

Ne olmuştu?

15 Mart  akşam saatlerinde Duhok’un Amedi ilçesi Çemankê kasabasına bağlı Berkiyat köyü yakınlarında bir helikopter düşmüş , helikopterde bulunan 7 kişinin hayatını kaybettiğini ve cenazelerinin Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldığını bildirilmişti.

 

/rûdaw/

İlginizi çekebilir