Savcı tecavüz faili uzman çavuş Musa Orhan hakkında ceza istedi ve tutuklama talep etti

Siirt’te devam eden İpek Er davasında savcı, sanık Musa Orhan hakkında ceza istedi ve tutuklama talep etti.

Batman’da 18 yaşındaki İpek Er’in, cinsel saldırıya uğradıktan sonra hayatına son vermesiyle ilgili açılan davada Uzman Çavuş Musa Orhan tutuksuz yargılanıyor.

Orhan, Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasına SEBGİS aracılığıyla katıldı.

Benzer haberler

Munzur Vadisi, en önemli 100 jeolojik mirası listesine girdi

HRW: Türkiye’nin işgal ettiği ‘Güvenli…

Savcılık, Musa Orhan’ın 5237 sayılı TCK’nın 102/1 maddesi gereğince cinsel saldırı suçuyla cezalandırılmasını istedi. Yasaya göre bu fiilin cezası en az 12 yıl hapis cezası.

Savcı, sanık Musa Orhan’ın, mağdur İpek Er’e yönelik birden fazla eylemi aynı kasıtla ve aynı zaman dilimi içinde işlemiş olduğundan, hakkında zincirleme suç hükümlerinin uygulanmasına yer olmadığına; işlemiş olduğu kasti suç nedeniyle TCK’nın 53 / 1-2 -3 maddesi gereğince belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasına, üzerine atılı suçu vasfı ve suç için kanunda öngörülen ceza süresi nedeniyle sanığın kaçacağı ve delil karartacağı yönünde somut olgu niteliğinde olması hususları gözetildiğinde hükümle birlikte tutuklanmasına karar verilmesini talep etti.

Duruşma devam ediyor, Er ailesinin avukatları, mütalaada eksik değerlendirmeler olduğunu belirterek yazılı beyanda bulunmak için ek süre istedi. Mahkemenin bugün karar vermesi bekleniyor.

Kaynak: BB

İlginizi çekebilir