Savcı, Dedeoğulları’na saldıran Lütfü Keleş için tahliye istedi

Savcı, Dedeoğulları ailesine saldırıda bulunan Lütfü Keleş hakkında tahliye talebinde bulundu. Avukat Atilla Kart, “Yaşanan katliam toplumun vicdanına şerh edildi. Bu nedenle katliamın serbest bir iradeyle tartışılması gerekiyor” dedi.

 

Konya’nın Meram ilçesinde Dedeoğulları ailesinden 7 kişinin 30 Temmuz 2021’de katledilmeden önce 12 Mayıs 2021’de Keleş ve Çalık ailesi üyeleri tarafından saldırıya maruz bırakılmasına ilişkin açılan davanın 5’inci duruşması Konya 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Özgürlük için Hukukçular Derneği’nden (ÖHD) avukatların yer aldığı duruşmaya Dedeoğulları ailesinden sağ kalan tek kişi Çetin Dedeoğulları da katıldı. Mahkemeye, tutuksuz yargılanan sanıklardan Ayşe Keleş, Veli Keleş ve Yahya Çalık’ın hazır bulunurken, tutuklu sanıklar Veli oğlu Ali Keleş ve Lütfü Keleş, SEGBİS aracılığıyla bağlandı.

Kimlik tespitiyle başlayan duruşma, iddia makamının esasa dair mütalaasını okumasıyla devam etti.

Sanığın tahliyesi istendi 

Mütalaasında, sanıklar hakkında TCK 87-3 maddesinin uygulanması gerektiğini bildiren iddia makamı, sanıkların “konut dokunulmazlığını ihlal” suçunu işlediği ancak “silahlı ihlal” olmadığı, saldırının öldürmeye dönük olduğu ve sanık savunmalarının suçtan kurtulmaya yönelik olduğu yönünde fikir bildirdi.

MA’nın haberine göre, iddia makamı, tüm sanıklar hakkında cezalandırma talebinde bulunurken, sanık Veli Keleş’in tutukluluğunun devamını, tutuklu bulunan sanık Lütfü Keleş’in ise adli kontrol şartı ile tahliyesini talep etti. İddia makamı, aynı zamanda olayda kullanılan silahın müsaderesini ve idareye teslim edilmesini talep etti.

‘Bu insanlar vefat etmediler, katledildiler’

İddia makamının, katliamda yaşamını yitirenlere dair kullandığı “vefat” tabiri avukatlar tarafından tepki topladı. Mütalaaya dair söz alan avukat Atilla Kart, “Bu insanlar vefat etmediler, katledildiler” dedi. Bu soruşturma hukuki olarak sakat. Bu sakatlık yargılamayı da etkiliyor. Bu koşullarda adil yargılanmanın sağlanması mümkün değil” diye konuştu.

“Bürokraside çeteleşme” vurgusu yapan Kart, kayıp ve kaçırılan tutanakların olduğuna dikkat çekti.

Kaynak: Gazete Karınca

İlginizi çekebilir