Sancar Süryanilerle bir araya geldi

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, beraberindeki heyet ile Mardin’e geldi. Sancar, Süryanilerle bir araya gelerek, Deyrülzafaran Manastırı’nı gezdi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, beraberinde HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay, Halklar ve İnançlar Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tülay Hatimoğulları, HDP Mardin Milletvekili Pero Dündar ile birlikte Mêrdîn’e geldi. Kentte 3 gün sürecek programı kapsamında kimi temaslarda bulunacak olan Sancar ve beraberindeki heyeti, HDP İl ve ilçe yönetimleri ile Kürt siyasetçi Ahmet Türk Mardin Havalimanı’nda karşıladı.

Sancar ve beraberindeki heyet ilk olarak HDP İl binasına geçti. Burada partililer ile görüşen Sancar, ardından Süryanilerle bir araya gelmek üzere Deyrülzafaran Manastırı’na geçti.

Deyrüzzafaran Manastırı’nda Sancar ve beraberindeki heyeti Rahip Gabriel Akkurt karşıladı. Bir süre özel görüşen heyet ardından manastırı gezdi. Rahip Gabriel Akkurt tarafından gezdirilen heyete manastırın özellikleri ve tarihi anlatıldı.

Heyet ardından manastırdan ayrılırken, Sancar 3 günlük programı kapsamında yarın Nusaybin’de esnaf ziyareti gerçekleştirerek, Apê Musa’nın (Musa Anter) anıt mezarını ziyaret edecek.

/MA/

İlginizi çekebilir