Sanatçı Mikail Aslan’dan Hüseyin Aygün’e cevap: “Değerli gençler, bu yalana inanmayın”

Av. Hüseyin Aygün’ün “Değerli gençler Atatürk’ü de, Seyit Rıza’yı da anabilirsiniz” sözlerine cevap veren sanatçı Mikail Aslan, ” Değerli gençler, bu yalana inanmayın” dedi.

15 Kasım 1937’de idam edilen Dersim seyitlerinin 85’nci ölüm yıl dönümü nedeniyle bir dizi anma gerçekleştirildi.

Son dönemde sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla eleştiri oklarını üzerine çeken Av. Hüseyin Aygün, “Değerli gençler Atatürk’ü de, Seyit Rıza’yı da anabilirsiniz” şeklinde bir paylaşım yaptı.

BİR “AĞABEY” NASİHATI… Genç kuşaklara seslenen Hüseyin Aygün, “Değerli gençler, Hilafet-şeriat devleti Osmanlı’yı yıkıp, laik-çağdaş bir Cumhuriyet kuran Atatürk’ü hep anmalısınız. Bu büyük Cumhuriyet’in tekçiliği -ve Aleviliğe karşı 500 yıllık düşmanlık- ile idam edilen masum Seyit Rıza’yı da hep anabilirsiniz. Size bir “ağabey” nasihati…” dedi.

 

MİKAİL ASLAN’DAN CEVAP

Sanatçı Mikail Aslan ise bu sözlere tepki göstererek, “Değerli gençler, bu yalana inanmayın! Seyit Rıza ve oğlu Usên “yargılanırken” böyle düşünenlerden bazıları, idam edilsinler diye Seyit Rıza’nın yaşını küçük, oğlunun yaşını büyük göstermek için “yalancı şahit” olarak mahkemede ifade vermişlerdi!” dedi.

CUMHURİYET’İN HÜSEYİN’İ Mİ, DERSİM’İN WUŞEN’İ Mİ?

Seyit Rıza’nın torunlarından olan Süleyman Polat da konuya ilişkin sosyal medya hesabından, “Şimdi siz, şüphesiz hepimizin , arzulayıp da temennisinde olduğumuz , lakin hayal kırıklığı ve hüsranla nihayetlenemeyen “Laik-çağdaş Cumhuriyet’in” Hüseyin’i misiniz? Yoksa, yüzyıllardır sizin de ait olduğunuz coğrafyada bedel ödemiş ve hala ödeyen, mazlum halklarının “Dersimli Wuşen’i” misiniz? diye sordu.

Kaynak: Yenidersim.com

İlginizi çekebilir