Salih Müslim: Saldırganın ÖSO bağlantısı var

Taksim’deki bombalı saldırıyı „komplo“ olarak nitelendiren PYD Eşbaşkanı Salih Muslim, yakalanan kişinin ÖSO gibi gruplarla bağlantısı olduğuna işaret etti.  
İstanbul Taksim’de bulunan İstiklal Caddesi’nde yaşanan ve 6 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıya dair tartışmalar sürüyor. Hükümet kanadından yapılan alelacele açıklamalarda, saldırının PKK tarafından yapıldığı ve saldırganın Kuzey ve Doğu Suriye tarafından geldiği iddia edildi. Ancak iddialar yalanlanarak, iddialarla Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük saldırıya zemin hazırlandığı ifade edildi.
Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim, yaşananlara dair ANF’ye değerlendirmelerde bulundu.
KOMPLO NİTELENDİRMESİ
Saldırıyı „Türk devletinin Özel Savaş Dairesi tarafından düzenlenen bir komplo“ olarak değerlendiren Müslim, “Bu bir terörist saldırıdır ve herkes gibi biz de bunu kınıyoruz. Bunlar Osmanlı entrikalarıdır ve kimseye faydası yoktur. Rojava güçleri, QSD, Özerk Yönetim ve PYD olarak bu saldırıyı ilk günden kınayan çokça açıklama yaptık“ dedi.
Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıların artabileceğine dikkati çeken Müslim, „Rojava üzerindeki saldırılar zaten durmamıştır. Bunu daha da yoğunlaştırabilirler. Onun için tüm gücümüz ve demokratik güçlerin buna hazırlıklı olması gerekiyor. Önlemimizi almamız gerekiyor” diye kaydetti.
Kobanê’nin özellikle hedef gösterildiğini belirten Müslim, Türkiye’nin saldırı için böylesi bir „komploya“ başvurduğunu söyledi. Müslim, “Kobanê’yi özellikle hedef almaları intikam içindir. Kobanê’den intikam almak onlar için bilinç meselesidir. Çünkü DAİŞ’i hezimete uğrattı. Minbic ve Kobanê’yi bu yüzden hedef alıyorlar. Bu da gösteriyor ki senaryoları hazırlamışlar, fırsat bulduklarında saldıracaklar“ şeklinde konuştu.
‚SALDIRGANIN ÖSO’YLA BAĞI VAR‘
Yakalanan ve saldırının faili olarak gösterilen kişinin ÖSO bağlantısına dikkati çeken Müslim, „Saldırıyı yapan kişiyi bizim bölgelerimizde kimse tanımıyor. Sanal medya hesaplarına bakıldığında saldırıyı yapan kişinin ÖSO gibi gruplarla bağlantısı var. Sultan Murad adlı gruba ait flamalarla çekilmiş fotoğrafları var. Kendisi de Kürt değildir, Kürtlerle Rojava yönetimiyle hiçbir ilişkisi yoktur” diye konuştu.
Müslim, şöyle devam etti: „Böylesi bir provokatif olay Kürtleri hedef alıyor. Özellikle demokratik güçler başta olmak üzere herkes buna karşı dikkatli ve duyarlı olmalıdır, 1970’lerden beri böylesi oyunların Özel Savaş Dairesi tarafından nasıl tezgahlandığını iyi bilirler. Sanırım Türkiye kamuoyu da farkındadır. Hassas bir süreçten geçiyoruz. Böyle bir komployla özellikle iç politika hedeflenmiştir. Bununla ömürlerini uzatma çabası içerisine girmişlerdir. Dikkatli olmalı, gereken önlemleri almalıyız.”
/MA/
İlginizi çekebilir