Şair ve yazarlardan ‚Selahattin Demirtaş ile dayanışma imza günü‘ etkinliği

Şair ve yazarlar, 4 Kasım 2016’dan beri Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile dayanışma için imza günü etkinliği düzenledi.

Dipnot Yayınları 3 Aralık’ta başlayarak 11 Aralık gününe kadar sürecek olan TÜYAP 39. İstanbul Kitap Fuarı’nda imza günü düzenledi. Şair ve yazarlar, Selahattin Demirtaş ile dayanışmak için iki ayrı imza etkinliğinde onun kitaplarını imzaladı.

İlk imza etkinliği 4 Aralık Pazar günü düzenlenirken, 10 Aralık Cumartesi günü Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın katılımıyla da devam edecek.

Benzer haberler

Gültan Kışanak’ın kitabı toplatıldı; toplatma kararı…

Yazar Jan Dost, Erbil Kitap Fuarı’nı boykot etti: Kürdistan…

Dün (4 Aralık) saat 14.00’te düzenlenen ilk etkinliğe Anıl Mert Özsoy, Ayşegül Devecioğlu, Behçet Çelik, Figen Şakacı, Hatice Meryem, Murat Uyurkulak, Murathan Mungan, Nurhan Suerdem, Yavuz Ekinci ve Yiğit Bener katıldı.

10 Aralık Cumartesi günü saat 15.00’te düzenlenecek olan etkinliğe: Başak Demirtaş, Ahmet Telli, Jaklin Çelik, İsmail Güzelsoy, Mahir Ünsal Eriş, Menekşe Toprak, Pınar Öğünç, Sezai Sarıoğlu ve Şükrü Erbaş katılacak.

Gazete Karınca’ya konuşan yazarlar, Demirtaş’ın özgürlüğüne kavuşarak fuarda yer alıp kendi kitaplarını kendisinin imzalaması gerektiğini ve bunu umut ettiklerini söylediler.

Murathan Mungan, „Selahattin Demirtaş ile dayanışma için buradayız. Daha önceki bir kitap fuarında kitaplarını yine imzalamıştım. Rehin alınan bir siyasetçi olduğu için, kitap yazdığı için, edebiyatın ve sanatın üzerindeki baskılar için bu tür etkinliklerde bulunmayı hem bir yurttaş olarak hem de bir yazar olarak ahlaki bir görev olarak görüyorum. Umarım en kısa zamanda rehin alındığı yerden salıverilip aramıza katılır ve kendi kitaplarını kendi imzalama fırsatı bulur.“ dedi.

Ayşegül Devecioğlu„Burada olmaktan ve Selahattin Demirtaş ile dayanışmaktan memnunum. Kendisi bu ülkenin özlediği bir siyasetçi aynı zamanda çok iyi bir yazar. Biz de yazarlar olarak dayanışma gösteriyoruz ve bir an önce özgür kalmasını istiyoruz.“ ifadelerini kullandı.

Gaye Boralıoğlu, „Demirtaş bence Türkiye’nin geleceği için elzem bir siyasetçi. Sanıyorum biraz da bu yüzden cezaevinde. Demirtaş aynı zamanda iyi ve üretken bir yazar. Edebiyatçılar olarak onu destekliyoruz.“ diye konuştu.

/t24/

İlginizi çekebilir