Rusya’yı ‘terörü destekleyen ülke’ ilan eden Avrupa Parlamentosu siber saldırıya uğradı

Avrupa Parlamentosu’nun (AP) web sitesi, milletvekillerinin Rusya’yı “terörü destekleyen ülke” ilan etmesinin ardından siber saldırıya uğradı.

AP Başkanı Roberta Metsola, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “AP, sofistike bir siber saldırı altında. Kremlin yanlısı bir grup sorumluluğu üstlendi.” ifadelerini kullandı.

Parlamento Sözcüsü Jaume Duch, web sitesinin, ağı kesintiye uğratmak için tasarlanmış bir “DDOS saldırısı” tarafından hedef alındığını söyledi.

“Ukrayna’ya Zafer”

Bilişim uzmanlarının saldırıyla mücadele ettiğini belirten Metsola, “Bu, Rusya’yı ‘terörü destekleyen ülke’ ilan etmemizin ardından geldi.” değerlendirmesini yaptı. Metsola, “Benim yanıtım ise: Slava Ukraini (Ukrayna’ya Zafer)” paylaşımında bulundu.

Fransa’nın Strazburg kentinde düzenlenen AP Genel Kurulunda “insanlık dışı ve zalimce eylemler” düzenlediği suçlamasıyla Rusya’yı “terörü destekleyen ülke” olarak tanıyan karar tasarısı, 58’e karşı 494 milletvekilinin oyuyla kabul edilmişti. Parlamentonun web sitesi, oylamadan kısa bir süre sonra çöktü.

Parlamentodan adının açıklanmaması kaydıyla konuşan bir başka kaynak ise saldırının kurumu hedef alan “yakın tarihin en sofistike saldırısı” olduğunu kaydetti.

Milletvekili Mikulas Peksa, “Rusya yanlısı hack grubu Killnet’in saldırının sorumluluğunu üstlendiğine dair haberler olduğunu” söyledi.

Killnet geçmişte ABD hükümetinin web sitelerine saldırılar düzenlediğini iddia etmiş ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline karşı çıkan diğer ülkelere karşı da harekete geçtiğini duyurmuştu.

 

/euronews/

İlginizi çekebilir