Rusya- Ukrayna savaşı: Nova Kakhovka Barajı bombalandı; Alarm verildi; halk tahliye ediliyor

Ukrayna’nın güneyinde yer alan Herson’da Rusya’nın işgali altındaki Nova Kakhovka Barajı vuruldu. Bölgede büyük su baskınlarına yol açan olay sonrasında iki taraf da birbirini suçladı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta gerilim bir kez daha tırmandı. İnsansız Hava Araçları ile birbirlerine saldırı düzenleyen iki ülke peş peşe yaptığı açıklamalar ile savaşın süreceğinin sinyalini verdi. Binlerce kişinin hayatını kaybettiği savaş bölgesinde sabahın erken saatlerinde gelen bir haber yine bölgedeki tansiyonu yükseltti.

BARAJ VURULDU

Ukrayna’daki Dinyeper Nehri üzerinde bulunan Nova Kakhovka Barajı vuruldu. Rusya’nın işgali altındaki bölgede büyük su baskınları yaşanırken, alarm verildi ve vatandaşların tahliye çalışmasına başlandı. İki ülke söz konusu saldırı için birbirini suçlayan ifadeler kullanırken vurulan baraj havadan görüntülendi.

Benzer haberler

IMF’den uyarı: İtalya ve Fransa kemer sıksın, Almanya…

Amed Tiyatro Festivali başladı

İKİ ÜLKE BİRBİRİNİ SUÇLADI

Ukrayna ordusu, Rus kuvvetlerinin barajı havaya uçurduğunu söyledi. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Güney Komutanlığı, “Kakhovka Barajı, Rus işgal güçleri tarafından havaya uçuruldu” dedi. Rus haber ajansları ise, Rus güçleri tarafından kontrol edilen barajın bombardımanda yıkıldığını söylerken, bir Rus yetkili “bunun bir terör saldırısı olduğu”nu kaydetti.

Rusya yanlısı Nova Kakhovka Belediye Başkanı da Ukrayna güçlerini Herson’daki bu barajı bombalamakla suçladı.

 

/Ajans/

İlginizi çekebilir