Rusya: Türkiye destekli gruplar Afrin bölgesinde tarihi eser kaçakçılığı yapıyor

Rusya Koordinasyon Merkezi Başkan Yardımcısı Egorov, Türkiye destekli grupların Afrin bölgesinde tarihi eserler kaçakçılığı yaptığını açıkladı.

Rusya Koordinasyon Merkezi Başkan Yardımcısı Oleg Egorov, ‚Türkiye destekli grupların Afrin kenti yakınlarında, modern ve ağır ekipman ve patlayıcılarla mimari, tarihi eser ve antika eserleri aramak için arkeolojik kazılar yürüttüğünü‘ açıkladı.

Suriye Devlet Ajansı SANA’da yer alan habere göre, Rusya’nın Suriye Koordinasyon Merkezi Başkan Yardımcısı Oleg İgorov, “Türkiye’nin desteklediği grupların, Afrin kenti yakınlarında mimari, tarihi eser ve antika eserleri aramak için arkeolojik kazılar yürüttüğünü, modern ve ağır ekipman ve patlayıcılar kullanarak Suriye kültürel miras alanlarına ciddi zararlar verdiklerini’ açıkladı.

Benzer haberler

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko: Bizi savaşa sürüklemek…

Madımak’da iki kızı yakılan Yeter Sivri hayatını…

‘SATILMAK ÜZERE TÜRKİYE’YE GETİRİLİYOR’

İgorov, bulunan eski eserlerin daha sonra karaborsada satılmak üzere Türkiye’ye getirildiğine de dikkat çekti.

Dün Suriye’deki Rusya tarafından işletilen Hmeymim Hava Üssü’ndeki Rus Koordinasyon Merkezi, Suriye’nin dışına kaçırılıp satılmak üzere, MÖ Asur dönemine ait bir eserin bulunduğunu ve Şam’daki Ulusal Müze’ye teslim ettiklerini duyurdu.

İlginizi çekebilir