Rusya Savunma Bakanı Şoygu’dan askerlere yeni yıl mesajı: Zafer kaçınılmaz

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, yeni yıl dolayısıyla yayınladığı video mesajında Ukrayna’da ‘zaferin kaçınılmaz’ olduğunu söyledi.

Rusya’nın Ukrayna işgali 1. yılına yaklaşırken savaş yanlılarının başarısızlıkla suçladığı Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu yeni yıl mesajı yayınladı.

Cephedeki ‘zorlukların’ sürdüğünü aktaran Rus bakan, Batı ve Ukrayna’yı Moskova’yı kontrol altına almaya çalışmakla suçladı.

Benzer haberler

Ayla Akat Ata: Şimdi sandığa gitme ve mührü DEM’e…

Bafil Talabani Moskova’da: Rusya Dışişleri Bakanı…

Yeni yılı askeri ve politik olarak ‘güç’ bir durumda karşıladıklarını vurgulayan Bakan Şoygu, “Şanlı tarihimizi ve büyük başarılarımızı silmeye, faşizmi yenenlerin anıtlarını yıkmaya, savaş suçlularını bir kaide üzerine oturtmaya, Ruslara ait her şeyi iptal etmeye ve saygısızlık etmeye çalışanların olduğu bir zamandayız” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık bin kilometrelik cephe hattında çatışmalar sürerken, Ukrayna ordusu karşısında ilerleyemeyen ve daha önce ele geçirdiği toprakların bir kısmından da çekilmek zorunda kalan Rusya’nın Savunma Bakanı Şoygu, “Zafer, Yeni Yıl gibi, kaçınılmaz” dedi.

Savunma Bakanı Şoygu, konuşmasının devamında Rus askerlerinin gösterdiği ‘kahramanlıkları’ övdü.

/euronews/

İlginizi çekebilir