Rusya: Askerlerimizin ölümüne cep telefonları neden oldu

Rusya Savunma Bakanlığı, yeni yılın ilk günü Ukrayna’nın doğusundaki Makiyivka’da askerlerinin ölümüne neden olan saldırının cep telefonu kullanımından kaynaklandığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, „Yaşananların temel nedeninin, düşman silahlarının erişim bölgesinde cep telefonlarının personel tarafından -yasağa aykırı olarak- açılması ve yoğun bir şekilde kullanılması olduğu açıktır. Bu durum, düşmanın füze saldırısı için askerlerin bulunduğu yerin koordinatlarını belirlemesine olanak sağlamıştır“ denildi.

Ukrayna Pazartesi günü Makiyivka’daki saldırının sorumluluğunu üstlenirken, Rus güçleri kasabayı kontrol etmeye devam ediyor. Rusya kasabadaki bir okulu askeri karargaha dönüştürmüştü.

Rus Korgeneral Sergey Sevryukov bugün yayınladığı video açıklamasında, saldırıda ölen Rus askeri sayısının 63’ten 89’a yükseldiğini söyledi.

AFP’nin haberine göre Sevryukov, binanın enkazı altında daha fazla ceset bulunduğunu belirterek, „Bir komisyon yaşananların nedenlerini araştırmak için çalışıyor“ dedi.

AFP’ye göre Rus savaş muhabirleri Makiyivka’daki askerlerin büyük ölçüde yeni seferber edilen Ruslar’dan oluştuğunu söyledi. Askerlerin korumasız bir binada konuşlandıklarını ve binada depolanan mühimmatın saldırıda infilak etmesi nedeniyle yıkıldığını da eklediler.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski dün gece yaptığı video konuşmasında ülkesinin savunmasını güçlendirmesi gerektiğini söyleyerek, son iki gündür Rusya’nın yeni bir saldırı planladığını kaydetti.

Zelenski önceki gece yaptığı konuşmada da Rusya’nın “Şahid” insansız hava araçlarıyla yaptığı saldırıların uzun süre devam edeceğini belirtmişti.

Rusya, son birkaç aydır Ukrayna’ya İHA’larla saldırılar düzenliyor ve enerji altyapısını hedef alıyor.

/VOA/

İlginizi çekebilir