Rus general Çayko bugün Kamışlo’ya gitti

Suriye’deki Rus güçlerinin komutanı Aleksandr Çayko’nun bugün bir kez daha Kamışlo’ya gittiği ve Suriye Demokratik  Güçleri (SDG) yetkilileri ile görüşeceği bildirildi.

Lübnan merkezli Al-Mayadin kanalı, Suriye’deki Rus kuvvetlerinin komutanı Aleksandr Çayko’nun Chaiko’nun (Şayko) Suriye Demokratik Güçleri liderleriyle görüşmek üzere Suriye’deki Hmeymim üssünden Kamışlo kentindeki havaalanına geldiğini bildirdi.

Al-Mayedin kaynakları, Çayko’nun Rojava’daki gelişmeleri ve Türkiye’nin burada yeni bir askeri operasyon başlatma tehditlerini görüşmek üzere SDG liderleriyle tekrar bir araya geleceğine dikkat çekti.

Çayko geçen ay da Haseke’yi ziyaret etmiş, SDG Genel Komutanı Mazlum Kobani ile görüşmüştü.

El Mayadin’e göre Çayko ile Kobani görüşmesinde “sınır bölgesindeki gerginlik” ve “Türkiye’nin yeni bir kara operasyonu gerçekleştirmesinin önüne geçilmesi” için neler yapılabileceği ele alındı.

Rus komutanın bu görüşmede Suriye-Türkiye sınırında 30 kilometre derinliğe kadar Suriye hükümeti güçleri yerleştirilmesini önerdiği iddia edildi.

SDG sözcüsü Aram Hanna ise El Arabiya televizyonuna yaptığı açıklamada, Rusların bu görüşmede Türkiye tarafının şartlarını ilettiğini öne sürdü.

Söz konusu şartlar hakkında ayrıntı vermeyen Hanna, Türkiye’nin tüm taleplerini reddettiklerini söyledi.

/rûdaw/

İlginizi çekebilir