RTÜK, LGBTİ+’ları hedef alan videoya ‘kamu spotları’ bölümünde yer verdi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), televizyon kanalları ve radyolarda yayınlanması için LGBTİ+’ları hedef alan bir videoya internet sitesinin ‘kamu spotları’ bölümünde yer verdi.

Yesevi Alperenler Ocağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından hazırlanan ve Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu imzası taşıyan kamu spotu videosunda, 18 Eylül Pazar günü İstanbul’da yapılacak LGBTİ+ karşıtı mitingin duyurusu yapıldı.

“Dijital çağda LGBT propagandasının Türkiye’yi ve dünyayı saran bir virüs” olduğunun öne sürüldüğü kamu spotunda, “Cinsiyetsizleştirmek, insan neslini azaltmak, aile kurumunu yok etmek isteyen küresel ve emperyalist lobilere ‘dur’ demek istiyorsan, ailemizi, çocuklarımızı ve gelecek nesillerimizi korumak için büyük aile buluşmamıza sen de katıl” ifadeleri yer aldı.

RTÜK’ün internet sitesindeki ‘Kamu Spotları Yönergesi’nde kamu spotlarına dair şu tanım yapılıyor:

“Kamu spotları, ancak toplumu ilgilendiren ve yayınlanmasında kamu yararı bulunan olay ve gelişmelere ilişkin konularda hazırlanır.”

VAKFIN BAŞKANI, NEFRET SUÇU HÜKÜMLÜSÜ

Söz konusu kamu spotunu hazırlayan Yesevi Alperenler Ocağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin Başkanı ve Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu Sözcüsü Kürşat Mican, Büyük Birlik Partisi (BBP) kökenli bir isim ve partinin gençlik örgütlenmesi Alperen Ocakları’nın eski genel başkanı.

Kürşat Mican, BBP’nin 2020 yılındaki kongresinde genel başkan Mustafa Destici’nin karşısında aday olduğunu açıklamış ancak kongre öncesinde ihraç istemiyle parti disiplin kuruluna sevk edildiği için kongrede Destici’nin karşısına çıkamamıştı.

Alperen Ocakları’nın başkanı olduğu dönemde Mican, 20 Temmuz 2017’de İstanbul Karaköy’deki Neve Şalom Musevi Sinagogu’na düzenlenen saldırıda, sinagogun kapısına tekme ve taş attığı için yargılanmış, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Mican ayrıca, Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin Kerkük’ü bağımsızlık referandumuna dahil etmesinin ardından “Kerkük Türkmenlerindir” diyerek 2017 yılında berberindeki bir grupla kente gitmiş ve burada uzun namlulu silahlarla pozlar vermişti.

Kaynak: BirGün

İlginizi çekebilir