Ronaldo’nun tercümanlığını 8 dil bilen Efrinli Kürt Mahmud Henan yapıyor

Efrinli bir Kürt, Suudi Arabistan’da oynamaya başlayan dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo’ya tercümanlık yapıyor.

Cristiano Ronaldo, Al Nassr takımıyla geçtiğimiz günlerde sözleşme imzaladı. Kulüpteki bir Kürt de Ronaldo’nun mesajlarının kamuoyuna ulaştırılmasında büyük rol oynadı.

Mahmud Henan, Efrin’in Raco ilçesine bağlı Cebliya köyünden 1973 doğumlu bir Kürt. Spor alanında büyük bir deneyime sahip ve Suudi Arabistan futbolu ile güçlü bağları var.

Henan, Sırpça, Hırvatça, İngilizce, Boşnakça, İspanyolca, Rusça, Arapça ve Kürtçe biliyor ve başarılı iş yaşamı nedeniyle de herkes onunla çalışmak istiyor.

Mahmud Henan ve Cristiano Ronaldo / Rûdaw

Rûdaw’a konuşan Henan, “Bir Kürt olarak Nassr salonunda Cristiano Ronaldo’nun sözlerini tercüme etmekten ve dünyanın en büyük yıldızını yakından tanımaktan büyük gurur duyuyorum” dedi.

Mahmud Henan, 1999’da Al-Nassr ile çalışmaya başladı. 2002 Dünya Kupası elemelerinde Suudi Milli Takımıyla çalıştı, ardından Etihad Cidde’ye katıldı ancak 2007 yılında yeniden Al-Nassr’a döndü.

Hanan’ın hem Al-Nassr ile uzun bir geçmişi hem de Fransız teknik direktör Rudi Garcia ve tüm oyuncularla güçlü bir ilişkisi var. Bu da herkesin onu sevmesini ve onunla rahatça çalışmasını sağlıyor.

Al-Nassr’da bir zamanlar Beşiktaş forması giyen Talisca ve Aboubakar da froma giyiyor.

/rd/

İlginizi çekebilir