Rojava’da buğday tohumu sıkıntısı nedeniyle tarlalarının sadece yüzde 30’u ekilmiş durumda

Rojava’da buğday tohumu sıkıntısı nedeniyle bölge tarlalarının sadece yüzde 30’u ekilmiş durumda. ABD’nin Rojava’ya gönderdiği buğday tohumu çiftçiler arasında endişeye neden oldu.

Söz konusu tohumu “Alman buğdayı” olarak alan çiftçiler daha sonra bunun Alman değil Türkiye menşeli olduğunu ve Adana’dan gönderildiğini anladı. Suriye hükümeti, tohumda hastalık tespit edildiğini ve bunun tarıma büyük zarar vereceğini bildirdi. Hükümet çiftçilere söz konusu tohumu kullanmamaları için çağrıda bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Kalkınma Ajansı, 3 bin tonun üzerinde buğdayı Özerk Yönetim’e teslim ettiğini ve Rojava’da tarıma 4 milyon dolarlık destek sağlayacağını duyurmuştu.

Benzer haberler

İsrail Halep’i vurdu: En az 38 ölü

Kürt sanatçılardan çağrı: DEM Parti için sandığa gidelim

Suriye hükümeti, ABD Kalkınma ve İşbirliği Teşkilatı’nın Batı Kürdistan’da dağıttığı tohumun “Nimontoda” içerdiğini ve hastalığın bölgedeki tarlalara yayılacağını duyurdu.

Tarım uzmanları, ekimden önce toprağın ilaçlanmasıyla sorunun çözüleceğini, ancak ekimden sonra çözülmesinin zor olduğunu söylüyor. Ekonomi uzmanları, Özerk Yönetim ve Suriye hükümetinin tarım sektörünü ihmal etmesi ve kuraklık nedeniyle bölgedeki gıda kıtlığı riskine dikkati çekiyor.

Kaynak: rudaw

İlginizi çekebilir