Rojava: Zirgan ilçesinin üçte biri Türkiye’nin bombardımanı sonucu tahrip edildi

Hesekê’nin Zirgan ilçesinde, Türkiye’nin bombardımanı nedeniyle okul, 20 köyün ekmek ihtiyacını karşılayan fırın ve 400 ev yıkıldı. Zirgan Meclisi Eşbaşkanı Salih Simo, ilçenin 3’te birinin tahrip edildiğini belirtti.
Türkiye’nin, 20 Kasım gecesi Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik başlattığı saldırılar devam ediyor. Bombardımanların devam ettiği bölgelerde özellikle alt yapı ve hizmet veren kurumlar hedef alınıyor. Saldırıların hedefindeki merkezlerden biri de Hesekê kentinin Zirgan ilçesi. ANHA’ya konuşan Zirgan Meclisi Eşbaşkanı Salih Simo, yerleşim yerlerinin hedef alındığı ilçenin 3’te birinin tahrip edildiğini belirtti.
OKUL VE FIRIN BOMBALANDI 
Türkiye’nin saldırıları yoğunlaştırdığını vurgulayan Simo, “Okullar, belediyeler, ilçe meclis binası ve İç Güvenlik Güçleri noktası gibi altyapı ve hizmet merkezleri hedef alındı. Türk devleti, Serêkaniyê, Girê Spî, Efrin ve diğer yerlerde olduğu gibi Zirgan’ı da boşaltmak ve halkını göç ettirme politikası izliyor.  İlçedeki 20 köye ekmek dağıtan fırın, bombalandığı için tamamen durdu. Bunun da ötesinde işgalci Türk devleti, bölgenin güvenliğini koruyan İç Güvenlik Güçleri’ni hedef alıyor” dedi.
400 EV YIKILDI 
İlçenin 3’te birinin bombardıman nedeniyle yerle bir olduğunu ve çoğu Batı Mahallesi’nde olmak üzere 400’den fazla evin yıkıldığını aktaran Simo, şöyle dedi: „Kışın gelmesiyle birlikte mahalle sakinlerine yardımcı olmak için ilçenin tüm kurumları acil duruma göre çalışıyor. İlçe sakinlerinin de büyük bir direnme kararlılığı var, bazıları bombardıman sırasında evlerini terk ediyor ama bombardıman durunca tekrar geri dönüyor.”
Simo, tüm saldırı ve bombardımana rağmen Türkiye ve onun desteklediği paramiliter yapılara karşı tutumlarının net olduğunu ve değişmeyeceğinin altını çizdi.

/Mezopotamya Ajansı/

İlginizi çekebilir