Rojava Özerk Yönetimi: Türk devletinin İstanbul iddiaları gerçeklikten uzaktır

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim Dış İlişkiler Dairesi, dün İstanbul’da meydana gelen saldırıyı kınadı ve Türk devletinin iddialarının gerçeklikten uzak olduğunu açıkladı.

Açıklamada şunlar belirtildi: 

“İşgalci Türk devleti ve istihbaratının yürüttüğü yaydığı yalan haberler kapsamında, Türk halkını ve kamuoyunu aldatmak için asılsız iddialar ve senaryolar ortaya koymaktadır. Bu senaryo gerçeklikten tamamen uzaktır. İstanbul’da meydana gelen ve sonucunda sivillerin yaşamını yitirmesine neden olan terör patlamasını kınıyoruz. Olayın ardından işgalci Türk devleti ve istihbaratı, Özerk Yönetim ve askeri kurumlarının bu olayla bağlantısı olduğunu iddia etti. İşgalci Türk devletinin bu iddialarının amacı, bizimle savaşmak ve bölgenin huzurunu yok etmek için bahane üretmektir.

Benzer haberler

Rusya: Avrupa varlıklarımıza el koyarsa acı veren misilleme…

Avrupa Konseyi İngiltere’ye Ruanda planını iptal…

ULUSLARARASI GÜÇLER SORUŞTURMAYA DAHİL OLMALI

Aynı zamanda bu iddiaları reddediyor, bizim ve kurumlarımızın İstanbul’daki olayla hiçbir bağlantımız olmadığını söylüyoruz. Türkiye’nin bu iddiaları gerçeklikten uzaktır ve bu iddialarla gerçeği saklamaya çalışıyorlar. Ayrıca elimizde Ehlam Beşîr’e ait hiçbir belge bulunmuyor. Uluslararası güçler soruşturmaya dahil olmasını ve sonuçlarını Türk kamuoyuna ve kamuoyuna açıklamaları için bu olayla ilgili soruşturma başlatılması çağrısında bulunuyoruz. Ayrıca kamuoyunu bu yalan iddialara inanmamaya çağırıyoruz, çünkü Türk devletinin amacı kendi iç krizini gizlemek, kamuoyunun dikkati yalan plan ve projelere yönlendirmek istiyor. Türk devleti kendi politikalarını gözden geçirmeli, çünkü Türk rejimi teröristleri ve çeteleri desteklemiştir ve onlarla bağlantılıdır.”

 

/ANHA/

İlginizi çekebilir