Rojava Özerk Yönetimi, ailesi IŞİD’li 49 çocuğu Rusya’ya teslim etti

Rojava Özerk Yönetimi, ailesi IŞİD’li 49 çocuğu dün Kamışlo’da Rusya heyetine teslim etti.

Rusya Devlet Başkanı Çocuk Hakları Komiseri Maria Lvova Belova başkanlığındaki Rusya heyeti, Kamışlo’da Rojava Özerk Yönetimi Dış İlişkiler Dairesi’nde, Özerk Yönetim yetkilileriyle bir araya geldi ve ailesi IŞİD’li çocukların teslim alınması için gerekli işlemler yapıldı.

North Press’te yer alan habere göre, burada bir konuşma yapan Maria Lvova Belova, Rojava’da ailesi IŞİD’li olanların kaldığı kamplarda bulunan ve ailesi Rusyalı tüm çocukları almak için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Teslim alma protokolünde Özerk Yönetim’i, Özerk Yönetim Dış İlişkiler Dairesi Eş Başkanı Robel Baho,  Dış İlişkiler Dairesi Yönetim Kurulu üyeleri Xalid İbrahim ve Lana Hüseyin temsil etti.

Baho, Roj ve Hol kamplarındaki ailesi IŞİD’li olanların kendi ülkelerine götürülmesi konusunda uluslararası toplumun üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmediğini belirtti.

Rojava’daki cezaevleri ve kamplarda bulunan vatandaşları için ülkeleri sorumluluğa davet eden Baho, “Özerk Yönetim, Rusya ve vatandaşları Özerk Yönetim kontrolünde bulunan alanlardaki diğer ülkelerle iş birliği yapmaya devam edecektir” dedi.

Rusya heyeti, çocukları ailelerine teslim edeceğini ifade ederek Rojava Özerk Yönetimi’ne teşekkür etti.

 

/rd/

İlginizi çekebilir