Rojava Özerk Yönetim heyeti Norveç Dışişleri Bakanlığı’yla görüştü

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nden bir heyet, Norveç Dışişleri Bakanlığı ile Kuzey ve Doğu Suriye’deki son gelişmeleri görüştü.
Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nden bir heyet, Norveç Dışişleri Bakanlığı ile Kuzey ve Doğu Suriye’deki son gelişmeleri görüştü. Norveç Kızıl partisi ise Özerk Yönetim’e desteğini açıklayarak Türk devletinin saldırılarını kınadı.
Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, bölgelerindeki son gelişmeleri diplomatik görüşmelerle Avrupa ülkeleriyle paylaşıyor. Özerk Yönetim heyeti, 18 Ağustos Cuma günü Norveç Dışişleri Bakanlığı’ndan üst düzey bir heyetle başkenti Oslo’da toplantı yaptı.
Özerk Yönetim heyetinde, Dış İlişkiler Kurulu Eş Başkanı Ebdulkerîm Omer, Özerk Yönetim İskandinavya ülkeleri temsilcisi Şiyar Elî ve Özerk Yönetim Norveç temsilcisi Hindirîn Betî yer aldı. Toplantıda iki taraf Suriye’nin ve Kuzey ve Doğu Suriye’nin genel durumunu ele aldı.
Görüşmeye ilişkin Hawar Haber Ajansı’na (ANHA) konuşan Ebdulkerîm Omer, Özerk Yönetim heyetinin, Norveç Dışişleri Bakanlığı’nı son gelişmeler ve Özerk Yönetimin ekonomik, yardım, insani ve güvenlik alanında karşı karşıya kaldığı engeller hakkında bilgilendirdiğini belirtti. Omer, “Ayrıca Kuzey ve Doğu Suriye halklarının teröre karşı mücadelesini ve Özerk Yönetim bölgelerindeki DAİŞ çetelerinin durumunu tartıştık” dedi. Özerk Yönetim heyeti konuya ilişkin Norveç parlamentosunda Norveç Kızıl Partisi’nden bir heyetle de toplantı gerçekleştirdi.
Heyet, Norveç parlamentosu üyesi Seher Aydar, Savunma ve Dış İlişkiler sorumlusu Eric Fold, Anayasa Komitesi sorumlusu John Brooks ve Göçmen ilişkileri sorumlusu Melli Natalia Kelly’den oluşuyor.
KIZIL PARTİ İLE GÖRÜŞME
Heyet, Kızıl Parti’yi Türk devletinin tehditlerinin binlerce yurttaşı etkileyecek yeni göç dalgasına neden olacağını, bölgede huzuru ve istikrarı yok edeceği konusunda bilgilendirdi.
DAİŞ’E KARŞI MÜCADELE EDENLER HEDEF ALINIYOR
Kızıl Parti heyeti ise Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik yeni saldırılarının sadece DAİŞ’e ve teröre hizmet ettiğini vurguladı.
Türkiye’nin SİHA saldırılarına da değinen heyet, “SİHA’larla bölge halkını ve Uluslararası Koalisyon’un yanında DAİŞ’e karşı savaşan SDG komutanları hedef alıyor” dedi.

 

/MA/

İlginizi çekebilir