Roboski Katliamı üzerine kitap yazan CHP’li Levent Gök anmaya katıldı

Roboski’de Türk hava bombardımanı sonucu yaşamını yitiren 34 kişi katliamın 11’inci yıl dönümüne mezarları başında anıldı.

Anmaya katılan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, “Aslında olay karanlık dehlizlerde olan bir olay değil, şimdiki Cumhurbaşkanı, zamanın Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ‘Karanlık dehlizlerde kalmayacak’ sözünü size verdiği zaman işin ne olduğunu çok iyi biliyordu” dedi.

28 Aralık 2011 tarihinde yaşanan „Roboski Katliamı“nın 11’inci yıl dönümünde, yaşamını yitiren 34 kişi mezarları başında anıldı.

ANKA’nın aktardığına göre CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, yaşamını yitiren yurttaşların aileleriyle görüştü, anma törenine katıldı.

Levent Gök, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bir büyük acıyı bugün de yaşamaya devam ediyorsunuz. 11 yıldır beraberiz, her anma töreninde ya da diğer zamanlar geldiğinde hep göz göze geldik, hep ağladık, hep birbirimize sarıldık. Hepiniz umutla adaletin gelmesini beklediniz. Hepiniz umutla bu devletin sizlerin de Türkiye Cumhuriyeti’nin birer yurttaşı olduğunu bilmesini ve adaletten pay almanızı beklediniz. Israrla adalet gelmedi. Aslında olay karanlık dehlizlerde olan bir olay değil, şimdiki Cumhurbaşkanı, zamanın Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ‘Karanlık dehlizlerde kalmayacak’ sözünü size verdiği zaman işin ne olduğunu çok iyi biliyordu.

Sevgili anneler çocuklarınızın ölümüyle sonuçlanan bu olay biliniz ki karanlık bir olay değildir, çok berrak bir olaydır, çok net bir olaydır, çok net olduğu için adalet Roboski’ye gelmiyor. Devletin bütün üst kademesinin sorumluluğunda olan bir olaydır. MİT’inden Genelkurmayına, bütün üst düzey Milli Güvenlik Kurulu yöneticilerine, şimdiki Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler’e kadar uzan bir karar sürecidir sonunda alınan bir karardır bu.”

Levent Gök kitap yazmıştı

2011 yılında savaş uçaklarının bombardımanı sonucu Uludere Roboski’de yaşları 13 ile 40 arasında değişen çoğu çocuk 34 kişi hayatını kaybetmişti. Dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan, „Uludere Ankara’nın karanlık dehlizlerinde kaybolmayacak“ demişti.

Meclis Uludere Alt Komisyonu üyelerinden Levent Gök, Uludere Katliamı ile ilgili “Roboski: Uludere’nin Gözyaşları” kitabını da yayınlamıştı. Gök, bugünkü anma töreninde de Roboskililere, kitabını imzaladı.

 

/rûdaw/

İlginizi çekebilir