Riha Kadın Platformu Emine Şenyaşar’ı ziyaret etti

– Adalet mücadelesi 623’üncü gününe giren Emine Şenyaşar’ı ziyaret eden Riha Kadın Platformu’nun açıklamasına polis izin vermedi. Emine Şenyaşar, valiye, “Yasak ilan edeceğine katilleri, görüntüleri bul” diye seslendi.
Riha’nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde, 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 623’üncü gününde. Riha Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla aileye destek ziyaretinde bulundu. Adliye önüne gelen kadınların etrafını saran polisler, valiliğin kentte 15 günlük “eylem ve etkinlik” yasağı olduğunu gerekçe göstererek, açıklama yapamayacaklarını söyledi.
Karara tepki gösteren kadınlar, Şenyaşar ailesi ile uzun bir süre nöbet tuttu. Bu esnada Emine Şenyaşar, valiye “Yasak ilan edeceğine katilleri, görüntüleri bul” diye seslendi.
Kadınlar, aileyle bir müddet nöbet tuttuktan sonra adliye önünden ayrıldı.

 

/MA/

İlginizi çekebilir