Reuters: Türkiye ve Suriye dışişleri bakanları haftaya görüşebilir

Reuters haber ajansı, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun gelecek hafta ortasından önce Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad ile görüşebileceğini bildirdi.

İsmini vermeyen üst düzey Türk bir yetkiliye dayandırılan haberde, “Türkiye, Suriye ve Rusya dışişleri bakanlarının bu ay içinde ve muhtemelen gelecek hafta ortasından önce biraraya gelecekleri” kaydedildi. Ancak görüşmenin kesin tarihinin ve yerinin henüz belirlenmediği belirtildi.

Reuters’a konuşan yetkili, görüşmenin Çavuşoğlu’nun 18 Ocak’ta ABD’de Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile yapacağı görüşmeden önce ya da sonra olabileceğini dile getirdi.

”Görüşmeler devam ediyor ve henüz kesin bir tarih belirlenmiş değil. Görüşmeyle ilgili bir sorun yok, sadece zamanlama üzerinde çalışılıyor” diyen yetkili, görüşmenin Moskova’da ya da başka bir yerde yapılabileceğini kaydetti.

Çavuşoğlu ile Mikdad arasında beklenen görüşme, Suriye savaşının başladığı 2011 yılından bu yana Ankara ile Şam arasında yapılan en üst düzey görüşme ve ilişkilerdeki yumuşamanın yeni adımı olacak.

Suriye’nin müttefiki olan Rusya, Türkiye ile Esad rejimi arasındaki normalleşme sürecine aracılık ediyor.

Türkiye ve Suriye savunma bakanları geçen ay Moskova’da ”sınır güvenliği, Rojava Özerk Yönetimi ve diğer konuları görüşmek üzere” biraraya gelmişti. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan da geçen hafta üçlü dışişleri bakanları toplantısının ardından Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la görüşebileceğini dile getirmişti.

Washington ise ülkelerin Esad rejimi ile yeniden bağ kurmasını desteklemiyor.

/Amerika’nın Sesi/

İlginizi çekebilir