Reuters: Mehmet Şimşek, İbrahim Kalın ve Hakan Fidan’ın kabineye girmeleri neredeyse kesin

Reuters haber ajansına konuşan dört üst düzey yetkili, Türkiye Cumhurbaşkan Erdoğan’ın yeni kabinesinde eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e yer vermesine neredeyse kesin gözüyle bakıldığını söyledi. Yetkililer, Şimşek’in Ekonomiden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı ya da Hazine ve Maliye Bakanı olabileceğini söyledi. Aynı yetkililere göre, yeni kabinede Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan’ın yer alması da neredeyse kesin gibi.

Reuters’taki Orhan Coşkun imzalı özel haberde, Şimşek’in 2009-2018 yılları arasında Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı olarak görev yaptığı dönemde finans piyasaları tarafından güven veren bir figür olarak görüldüğü belirtildi.

Benzer haberler

Şimşek’in yeni kabinede kilit bir rol üstlenmesi, yüksek enflasyona rağmen düşük faiz oranları ve piyasalar üzerindeki ağır devlet kontrolüyle süren ve ekonomide genel kabul görmüş yaklaşımlardan uzak görülen politikadan sapmaya işaret edebileceği şeklinde yorumlandı.

Cumhurbaşkanlığı ve Şimşek, Reuters’a herhangi bir açıklama yapmadı.

Reuters’a konuşan yetkililer, Cumartesi gününe kadar yeni kabinesini açıklayacağını söyledi.

Yetkililer, nihai kararların henüz verilmediğini ve Erdoğan’ın fikrini değiştirebileceğini de ekledi.

Yetkililere göre Erdoğan, Şimşek’i Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atamayı düşünüyor, ancak Şimşek doğrudan ekonomi politikasından sorumlu bir rolü tercih ederek Hazine ve Maliye Bakanı olabilir.

Reuters, Şimşek’in yeni kabinede olası rolüyle ilgili spekülasyonların Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmelerin ardından arttığını hatırlattı.

/BBC/

İlginizi çekebilir