Putin’den Erdoğan’a „Suriye’ye operasyon“ mesajı: Rejimle birlikte çözme yolunu tercih ederseniz daha isabetli olur

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptıkları görüşmede Rusya Devlet Başkanı Putin’in kendisine „Suriye’deki sorunları Şam’la çözme“ mesajı verdiğini ifade etti. 

Soçi dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, „Putin konuyla (Suriye) ilgili Türkiye’ye yönelik adil bir yaklaşım sürdürüyor.. Terörle mücadele noktasında her zaman yanımızda olacağını özellikle de ifade ediyor. Burada şunu bize ima ediyor; ‘Mümkün olduğunca bunları, rejimle birlikte çözme yolunu tercih ederseniz çok daha isabetli olur’ gibi bir yaklaşımı var“ diye konuştu.

„Biz de diyoruz ki, şu anda bizim istihbarat örgütümüz Suriye istihbaratıyla zaten bu konuları yürütüyor ama bütün mesele netice almak“ diyen Erdoğan, „Eğer istihbaratımız, Suriye istihbaratıyla bu çalışmayı yürütürken, buna rağmen hala orada terör örgütleri fellik fellik at oynatıyorsa bu konuda bize destek vermeniz gerekiyor diyoruz. Bu konuda da mutabakatımız var“ diye devam etti.

Erdoğan, Soçi’deki görüşmede Türkiye’de süren Akkuyu Nükleer Santrali tartışmalarının da gündeme geldiğini belirterek, „Akkuyu’daki çalışmaları yerinde, bizzat heyetimle beraber izleyeceğim. Ondan sonra da Sayın Putin’e oradaki gelinen durumu aktaracağım, söyleyeceğim. Ona göre de yol haritamızı belirleyelim diyeceğim. Yani onlar da bir defa kesinlikle süreci durdurmak gibi bir şeyi kabul etmiyorlar“ dedi ve santrali 2023’te hizmete alma hedeflerinin sürdüğünü vurguladı.

Erdoğan, „Sayın Putin’le ruble üzerinde mutabık kaldık. O da tabii mali noktada ayrı bir güç kaynağı olarak Rusya’ya ve Türkiye’ye inşallah kazandıracak“ dedi.

Tahıl sevkiyatı

Tahıl sevkiyatı ile ilgili, Erdoğan, „Sırada 20 civarında gemi var. Rusya diyor ki ‚Bizdekilere ne zaman aracılık edeceksiniz‘ İlgili bakanlıklarımız hızla çalışıyorlar.“ ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, „Eylülde Şanghay Beşlisi Özbekistan’da toplanacak. Görüşmemizde Sayın Putin de rica etti; nasip olursa biz de inşallah oradaki toplantıya katılacağız.“ dedi.

Akkuyu’daki çalışmalar

Erdoğan, „Akkuyu’daki çalışmaları bizzat heyetimle izleyeceğim. Ondan sonra Sayın Putin’e gelinen durumu aktaracağım. Ona göre yol haritamızı belirleyelim diyeceğim.“ şeklinde konuştu.

Tayvan’daki gelişmeler

Erdoğan, „(Tayvan) Ukrayna’daki savaş ve koronavirüs salgınının küresel ekonomi ve istikrara olumsuz etkilerinin sürdüğü dönemde yeni bir krize izin vermemeliyiz.“ değerlendirmesinde bulundu.

2022 KPSS

Erdoğan, 2022 KPSS ile ilgili, „Sınavı iptal edilenlerden ücret talebi kesinlikle olmayacak. ÖSYM, bundan sonraki süreçte şaibeleri ortadan kaldırarak yoluna devam edecek.“ şeklinde konuştu.

 

/T24/

İlginizi çekebilir