Putin kısmi seferberlik ilan etti: Rusya tüm yolları kullanacak; bu bir blöf değil

Rusya Devlet Başkanı Putin, askeri kısmi seferberlik ilan etti. Putin, Ukrayna’nın Donbas, Zaporijya ve Herson bölgelerinin bağımsızlık kararlarını desteklediklerini söyledi.

Putin, Batılı ülkelerin Ukrayna’da barışçıl çözüm istemediklerini savunarak, „Toprak bütünlüğümüz tehdit edilirse Rusya mevcut tüm yolları kullanacak, bu bir blöf değil“ dedi.

Rus işgali altındaki Ukrayna bölgelerinde referandum kararı alınması sonrasında Rusya Devlet Başkanı Putin kısmi seferberlik ilan etti. Televizyondan canlı yayınlanan konuşmasında „Ülkemizin toprak bütünlüğü için tüm araçları kullanacağız“ diyen Putin, Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı’nın tavsiyesi üzerine bu kararı aldığını ve ilgili kararnameyi imzaladığını duyurdu. Rusya’da kısmi seferberlik bugün yürürlüğe girecek.

Benzer haberler

Rusya: Amerika THY’ye baskı yapıyor

Irak ölüm cezasına çarptırılan 11 IŞİD militanını idam etti

Putin „Kısmi seferberlikten söz ediyoruz, bu halihazırda yedek durumundaki vatandaşların ve öncelikle de silahlı kuvvetlerde görev yapmış olan belli bir alanda askeri uzmanlığa ve gerekli deneyime sahip olanların askere çağrılacağı anlamına geliyor“ diye konuştu.

Rusya’nın kontrolündeki bölgeleri savunacaklarını söyleyen Putin „Ülkemizin toprak bütünlüğü tehdit edildiğinde Rusya’yı ve halkımızı korumak için elimizin altında olan tüm araçları kesinlikle kullanacağız. Bu bir blöf değildir“ ifadelerini kullandı. Putin, Batı’nın Rusya ile Ukrayna arasında bir barış istemediğini, Rusya’yı „zayıflatmak, bölmek ve bunun sonucunda yıkmak“ istediğini ileri sürdü.

Amaçlarının Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesini „özgürleştirmek“ olduğunu söyleyen Putin, ayrıca yerli silah üretimini güçlendirmek istediklerini ve bunun için mali kaynakların artırılması talimatı verdiğini de kaydetti.

/ Ajans /
İlginizi çekebilir