Putin ile Esad Ankara-Şam ilişkilerini görüşecek

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad  bu ayın ortalarında Moskova’yı ziyaret edeceği görüşmede Ankara-şam arasında normalleşme sürecinin değerlendirileceği bildirildi. Kremlin ziyaret tarihini güvenlik gerekçesiyle açıklanmadığını kaydetti.

Rus medyası bu ayın ortalarına doğru Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin ile bir araya geleceğiniz yazdı.

Kremlin’den yapılan açıklamada ziyaret teyit edilirken ziyaretin tarihinin net olarak verilmekten kaçındığı görüldü.

Rusya Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Dimitri Peskov, Esad’ın Rusya’ya yapacağı ziyaretle ilgili haberlere ilişkin yaptığı açıklamada, „Bildiğiniz gibi, uluslararası ziyaretleri belirtilen zamandan çok kısa süre önce duyuruyoruz. Dolayısıyla ziyaretin zamanında daha erken bir açıklama olmayacak” dedi.

Peskov, „Ama tabii ki ziyareti gerçekleştirirken bazı güvenlik kuralları var, bu yüzden acelemiz yok. Size doğru zamanda söyleyeceğiz“ ifadelerini kullandı.

Ziyaretle ilgili haber dün erken saatlerde Vedomosti gazetesi tarafından, Kremlin’den isimsiz bir kaynağa dayandırılarak, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın Mart ayı ortasında Rusya’yı ziyaret edeceği şeklinde duyuruldu.

Aynı kaynağa göre uzmanlar, Esad ve Putin’in „Şam ile Ankara arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi konusunun yanı sıra enerji krizi ve ABD’ye karşı destek alma olasılığının yanı sıra ikili ilişkileri, ülkeyi vuran depremin sonuçları ve Ukrayna meselesini görüşebileceklerini“ belirtti.

Ekim 2015’te Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, sürpriz bir şekilde Moskova’yı ziyaret etmiş ve bu ziyaret sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmüştü.

 

/rûdaw/

İlginizi çekebilir