Polonya’ya düşen füze sonrası NATO, Romanya’da tatbikat düzenledi

NATO ülkeleri, Polonya’ya düşen füzenin ardından, Romanya’nın hava ve füze savunma sistemlerini test etmek üzere askeri tatbikat düzenledi.

NATO ülkeleri, geçen hafta Polonya’nın Ukrayna sınırında bulunan Przewodow köyüne düşen ve 2 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan füzenin ardından, Romanya’nın hava ve füze savunma sistemlerini test etmek üzere askeri tatbikat düzenledi.

Almanya’nın batısındaki Ramstein kasabasında bulunan NATO hava komutanlığı konuya dair dün açıklama yaptı. Romanya’ya Fransa tarafından sağlanan SAMP/T hava savunma sisteminin, müttefik ülkelerin savaş uçakları tarafından düzenlenen temsili saldırıyı püskürttüğü belirtildi.

Benzer haberler

Macron: Dünyadaki silahlanma karşısında Avrupa çok yavaş ve…

Jeffrey: Türkiye ve Amerika, Bağdat’ın Erbil…

Açıklamaya göre tatbikata, Türkiye’nin F-16 savaş uçakları, İspanya’nın Eurofighter uçakları, ABD’nin elektronik savaş için tasarlanan Growler isimli savaş uçakları ve Fransa’nın Charles de Gaulle uçak gemisinden havalanan Rafale isimli jetleri katıldı.

NATO Sözcüsü Oana Lungescu, “Rusya’nın Ukrayna savaşına karşılık olarak ittifakımızın doğu kanadında caydırma adımlarımızı ve savunmamızı güçlendirmeye devam ediyoruz” dedi.

15 Kasım’da, Polonya’nın Ukrayna sınırında bulunan Przewodow köyüne, kaynağı bilinmeyen bir füzenin düştüğü ve iki kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti. Daha sonra füzenin Ukrayna hava savunma sistemlerine ait olduğu belirlenmişti. Polonya Başbakanı Morawiecki „Rusya’ya karşılık veren Ukrayna kuvvetleri, kendilerini savunmak için füze fırlattı. Bunlardan biri yanlışlıkla Polonya topraklarına düştü“ demişti.

/reuters/

İlginizi çekebilir