Polisin engellemesine rağmen Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti sürüyor

 Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti’ne yönelik engellemeler devam ederken, aileyi ziyaret eden Amed Emek ve Demokrasi Platformu, “AKP zihniyeti yarın bir gün gidecek, Şenyaşar ailesi bu dik duruşu ile dünya tarihine geçecek” dedi. 
Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti eylemi, 592’nci gününe girdi. Anne ve oğlu, sabah saatlerinde Urfa Adliyesi önüne gelip beton bariyerlere “Şenyaşar ailesi için adalet” yazılı pankart asarak nöbeti başlattı. Aileye destek ziyaretleri devam ediyor. Aileyi bugün, Amed Emek ve Demokrasi Platformu birleşenleri ziyaret etti. Heyete, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Urfa Şubesi yöneticileri de eşlik etti.
‚AKP İKTİDARI YENİLMİŞ DURUMDA‘ 
Amed Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Yıldız Ok Orak, Şenyaşar ailesine yönelik her geçen gün baskının artığını belirterek, “Bariyerlerle nöbet alanı kapatıldı. Şimdi de alan otopark yapılmış. Ailenin direnişi karşısında, AKP iktidarı yenilmiş durumda. Ailenin bu kararlılığı ve dik duruşu bütün dünyaya örnek olacak nitelikte. AKP zihniyeti yarın bir gün gidecek, Şenyaşar ailesi bu dik duruşu ile dünya tarihine geçecek. Ailenin mücadelesi karşısında saygıyla eğiliyoruz” diye belirtti.
Şenyaşar ailesinin adalet talepleri karşılanıncaya kadar onlarla mücadele edeceklerini söyleyen Ok, “Herkes aile ile dayanışma içinde olmalı. Emine Şenyaşar bütün kadınlar için bir sembol. Bütün zorlu koşullarına rağmen adalet arayışı devam ediyor“ şeklinde konuştu.
POLİS ENGELLEMEK İSTEDİ
Yapılan açıklamanın ardında polisler Urfa Valiliği’nin 3 günlük eylem ve etkinlik yasağı kararı olduğunu gerekçe göstererek, nöbete müdahale etmek istedi. Nöbet alanına gelen onlarca polis, basının görüntü almasının da yasak olduğunu belirtti. Ziyarete gelen heyete, basın açıklaması yapmaları durumunda gözaltı yapacaklarını aktaran polisler, ailenin ve ziyaretçilerin tepkisiyle karşılaşınca geri çekilmek zorunda kaldı.
Heyet, polis engellemesine rağmen aile ile birlikte bir süre Adalet Nöbeti tuttuktan sonra alandan ayrıldı.

 

/MA/

İlginizi çekebilir