‚Pişmanlık‘ dayatılan 30 yıllık tutuklunun tahliyesi 3 ay ertelendi

Cezaevi Gözlem Kurulu’nun “pişman mısın” sorusuna “pişmanlık duyacak bir şey yapmadım” yanıtını veren 30 yıllık tutuklu Metin Güven’in tahliyesini 3 ay ertelendi.

Tutukluların ceza infaz sürelerinin bitmesine rağmen alt sınırı 3, üst sınırı 6 ay olmak üzere infaz sürelerini erteleme olanağı sağlayan “Gözlem ve Sınıflandırma Merkezleri ile Hükümlülerin Değerlendirilmesine Dair Yönetmelik” nedeniyle 30 yıldır tutuklu olan Metin Güven’in tahliyesi ertelendi. Güven’in 30 Nisan’da tahliye olması gerekirken, “iyi halli” olmadığı gerekçesiyle tahliyesi 3 ay ertelendi. Yozgat 2 No’lu T Tipi Cezaevi Gözlem Kurulu, Güven’in “pişmanlığı” kabul etmediği gerekçesiyle “iyi halli” olmadığı yönünde rapor verdi. 1992’de gözaltında ve tutuklandıktan sonra işkencelere maruz kalan Güven, sırasıyla Diyarbakır, Amasya, Karabük, Çankırı’da ve Yozgat cezaevlerinde kaldı.
Ceza infaz süresini 30 Nisan’da tamamlayan Güven’in babası Abdulvahap Güven, oğlunun Yozgat Cezaevi’nde 2 aydır tek kişilik hücrede tutulduğunu söyledi. Ceza infaz süresinin tamamlamasına bir hafta kalan oğlunun kendisini aradığını, 30 Nisan tarihinde cezasının biteceğini ve o tarihte cezaevi önünde kendisini karşılamalarını istediğini aktaran baba Güven, kardeşleri ve yeğenin Yozgat’a gittiğini, cezaevi önünde beklediklerini, ancak kendilerine bir yanıt verilmediğini dile getirdi. Cezaevi idaresinden yanıt alamamaları üzerine geri döndüklerini dile getiren Güven, „Hafta içi oğlum haftalık telefon görüşmesinde ‚bana keyfi olarak 3 ay ceza verdiler’ dedi“ diye anlattı.
Benzer haberler

Uluslararası Af Örgütü: Dünyada İnsan Haklarının Durumu…

AİHM, bylock kullandığı için mahkum olan emekli büyükelçiyi…

‚YAPILAN ZULÜMDÜR‘
Kurulun oğluna, “pişman mısın” diye sorduğunu dile getiren Güven, oğlunun “pişmanlık duyacak bir şey yapmadım” yanıtını verdiğini belirterek, “Bundan dolayı infazını oğlumun yaktılar” ifadesini kullandı. Güven, “30 yıl yatan bir kişiyi bırakmamak büyük bir zulümdür. Oğlumun farenjit hastalığı var. Keyfi muameleyi asla kabul etmiyoruz” diye konuştu.
Güven, kızı Suda Güven’in de 12 yıldır cezaevinde olduğunu ve şimdi Alanya Cezaevi’nde tutulduğunu söyledi.

 

/Mezopotamya Ajansı/

İlginizi çekebilir