Peker’in açıklamalarında adı geçen Cumhurbaşkanı danışmanı Korkmaz Karaca istifa etti

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi ve AKP MKYK üyeliği ile yerel yönetimler başkan yardımcısı Korkmaz Karaca yayınladığı bildiriyle tüm görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

Organize Suç Örgütü liderliğinden hüküm giyen Sedat Peker‘in iddialarında da ismi geçen Korkmaz Karaca, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek Cumhurbaşkanlığı’ndaki ve AKP’deki görevlerinden istifa ettiğini duyurdu.

Korkmaz Karaca istifa metninde şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın olurları ile 2018 Ekim ayından bu yana, Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi, olarak görev yapıyorum. Görev sürem boyunca TC. Hazinesinden tek kuruş maaş, araç, yakıt v.s almadım.

19 Mart 2022, 22 Mart 2022, 20 Mayıs 2022 tarihlerinde 2 ay içinde çok ağır 3 kalın bağırsak ameliyatı geçirdim. Yaşanan süreçte 2021 Haziran ayından itibaren, çeşitli iddialara muhatap oldum.

Özellikle geçtiğimiz hafta; Mine Tozlu Sineren isimli şahısla hiçbir buluşmam ve çıkar talebim olmadığı halde ve daha da önemlisi bu şahıs benimle bir çıkar ilişkisi kurmadığını ilan ettiği halde, devam eden sosyal medyadaki ahlaksız trol linçine farklı bir tepki vermek istiyorum.

Dünyalar güzeli kızım ve eşime kadar varan bu linç artık sağlığımı tekrar tehdit eder hale geldi. Bu sebeplerle Cumhurbaşkanlığındaki görevimden istifa ediyorum. 

AK Parti’nin ve sayın cumhurbaşkanımızın 2023 yolculuğunda tüm gücüm ile sade bir nefer olarak mücadele etmeye söz veriyorum.

Yıllarca özel sektör yöneticisi Ve yatırımcısı olarak halen de devam ettiğim nazik mücadelemi elbette sürdüreceğim. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde güçlü ve büyük Türkiye yolculuğunu kimse engelleyemeyecektir. Allah yar ve yardımcımız olsun”

/ T24 /

Peker’in Korkmaz Karaca hakkındaki iddiaları:

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, daha önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca’nın firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz‘ın verdiği aracı kullandığını öne sürmüş, Kormaz Karaca iddiayı doğrulamıştı.

Peker, Korkmaz Karaca ile ilgili Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda, Deniz Baykal’ın da ismini anmış, “Kardeşlerim, bunun benle görüşmek istemesinin sebebi, Deniz Baykal’a getirdiği kızlardan birinin ailesinin haberi olmuş. Bu konuda Antalya’daki bu aileyle görüşmem için en yakınlarımı araya koyup bana ulaşmak istedi (Kızın ve ailesinin adını vermemiz doğru olmaz). Tabi ki ben böyle bir namussuzluğun parçası olmadım. Deniz Baykal bu durumdan haberi olduğu için bunun eline düştü. Tabi ki Sayın Cumhurbaşkanıyla Deniz Baykal’ın hastanedeki görüşmesini, Hasan Doğan üzerinden koordine eden Korkmaz Karaca’dır. Sonraki yükselişini zaten tüm Türkiye biliyor” ifadelerini kullanmıştı.

İlginizi çekebilir