Paris’te katledilenler için 3 Ocak’ta anma ve uğurlama töreni düzenlenecek

Paris’te katledilen Emine Kara, Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl için 3 Ocak’ta kitlesel anma ve uğurlama töreni düzenlenecek.
Fransa’nın başkenti Paris’te 23 Aralık’ta gerçekleştirilen silahlı saldırıda, KCK Yürütme Konseyi Üyesi Emîne Kara (Evîn Goyi), Kültür Hareketi’nden Mîr Perwer (Mehmet Şirin Aydın) ile Abdurrahman Kızıl katledildi. Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) ve Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E) öncülüğünde katledilenler için Paris’te 3 Ocak’ta saat 12.00’da anma ve uğurlama töreni düzenlenecek.
TÖREN VILLIERS LE BEL’DE
Törenin, 12 bis Avenue des Entrepreneurs, 95400 Villiers-le-Bel, France adresinde bulunan Palace de Villiers salonunda düzenleneceği duyuruldu. Ayrıca 7 Ocak tarihinde hem 9 Ocak 2013 hem de 23 Aralık 2022’de gerçekleşen katliamlara karşı miting ve yürüyüş de yapılacak.
Törenin ardından Emine Kara’nın cenazesi Mexmur’a, Abdurahman Kızıl’ın cenazesi Qers’e, Mir Perver’in cenazesi ise Mûş’a gönderilecek. Cenazeler, gönderilecek yerlerde kitlesel törenlerle toprağa verilecek.
TÖREN İÇİN ÇAĞRI
TJK-E ve KCDK-E ortak bir açıklama yaparak, ”Kürt halkını ve dostlarını anma ve uğurlama törenine güçlü katılmaya” çağırdı.  ”Türkiye’nin soykırım savaşına karşı örgütlü siyasal ve toplumsal direnişin elzem olduğu belirtilen” açıklamada, “Kürt kadınların ve halkının örgütlü gücünden korkan faşist Türk devletine başta Fransa olmak üzere dostlarımızla birlikte Avrupa’dan tarihi cevap vermenin zamanıdır. Bu direnişle ancak Fransa hükümetinin 10. yıl önce örtbas ettiği suç ortaklığını da açığa çıkarmak tarihi rolümüzdür” diye belirtildi.

 

/Mezopotamya Ajansı/

İlginizi çekebilir