Paris: Kablolar kundaklandı; Gare de l’Est’te tren seferleri durdu

Fransa’da Seine-et-Marne vilayetinde elektrik kablolarının kundaklanması üzerine, başkent Paris’te Gare de l’Est’te tren seferleri tüm gün durduruldu.

Fransız basınındaki habere göre, sabah saatlerinde Seine-et-Marne vilayetinde bir sinyal noktasında elektrik kabloları yakılarak kundaklandı.

İlk etapta Paris’te Gare de l’Est’teki hızlı tren, bölgesel ve banliyö tren seferleri saat 06.00 itibarıyla durdurulurken ardından Fransa’da ulusal demir yolu şirketi SNCF, gardaki tren seferlerinin gün boyu iptal edildiğini duyurdu.

Kasıtlı olarak çıkarıldığı ileri sürülen yangında yaklaşık 50 kablonun zarar gördüğünü belirten SCNF, olayla ilgili şikayette bulunacağını açıkladı ve yolculara seyahatlerini ertelemesi tavsiyesinde bulundu.

Radyoda durumu değerlendiren Fransa Ulaştırma Bakanı Clement Beaune kundaklamayı “kötü niyetli bir eylem” olarak nitelendird

Trafiğin durması nedeniyle on binlerce yolcunun seyahat planları sekteye uğradı. SNCF verilerine göre 2019 yılında Gare de l’Est’i yaklaşık 41 milyon kişi kullandı.

Mağdur yolculara para iadesi yapılacağı ya da aynı sınıfta farklı bir tarihteki bir biletle değişim hakkı sağlanacağı belirtilirken birçok yolcu bilet fiyatlarının artmasından dolayı iadelerin yetersiz olduğu şikayetinde bulundu.

Kaynak: euronews

İlginizi çekebilir