Palladino: Amerikan güçleri Kürdistan Bölgesi ve Irak’ta kalacaktır

ABD’nin Erbil Başkonsolosu Robert Palladino, ABD güçlerinin Kürdistan Bölgesi ve Irak’ta kalacağını belirterek, buralardaki durumun Afganistan’dan çok farklı olduğunu vurguladı.

ABD’nin Erbil Başkonsolosu Robert Palladino, düzenlediği basın toplantısında ABD güçlerinin Kürdistan Bölgesi ve Irak’taki geleceklerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD güçlerinin Kürdistan Bölgesi ve Irak’ta kalacağını vurgulayan Robert Palladino, “Başkan (Joe) Biden, Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın öneminin farkında ve Irak’ın huzur ve istikrarının bölge için önemli olduğunu Başbakan (Mustafa) Kazimi’ye açık bir şekilde iletti” dedi.

“Irak’ın durumu Afganistan’dan çok farklı” diyen Palladino, “IŞİD’le savaş sona ermedi ve karşılıklı menfaatler ABD ve Irak ilişkilerinin devamını gerektiriyor” ifadelerini kullandı.

Benzer haberler

ABD güçlerinin Kürdistan Bölgesi ve Irak’tan çekilmeyeceğini belirten ABD’nin Erbil Başkonsolosu, “Biden’ın Kürdistan Bölgesi ile güçlü ilişkileri var. ABD Kürdistan Bölgesi ve Irak’tan çıkmayacak sadece muharip güçler Irak’tan çıkarılıyor” değerlednirmesinde bulundu.

ABD’nin Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerinin her zamankinden daha güçlü olduğunu ifade eden Palladino, “Kürdistan Bölgesi ve Irak’la kalıcı ilişkileri sürdürmeye bağlıyız. Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerimiz her zamankinden daha güçlü ve bunu sürdürmeye kararlıyız” dedi.

Irak’ta yapılması planlanan seçimlere de değinen ABD’li Başkonsolos, şunları kaydetti:

“ABD hükümeti, halkın güvenini sağlamak için seçimlerin temiz ve şeffaf bir şekilde yapılması konusunda Irak hükümetini destekliyor. Umarız Irak halkı seçim sürecine katılarak, siyasi haklarını kullanır. Bu seçimler Irak halkı için ve Irak ile ABD arasındaki stratejik görüşmelerde geniş bir şekilde ele alındı. Umarız ki Irak halkının özgürce oy kullanabileceği koşullar sağlanır.”

/K24/

İlginizi çekebilir