Özgür Özel: AK Parti Erzurum saldırısını kurumsal olarak sahiplendi

Partisinin adaylarının seçim çalışmalarına destek vermek amacıyla Diyarbakır’da konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP’nin Erzurum’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na düzenlenen saldırıyı “kurumsal olarak sahiplendiğini” söyleyerek, Emniyet Müdürü ve Vali’nin görevden alınması çağrısında bulundu.

Millet İttifakı’nın CHP listesinden seçime giren adaylarla birlikte Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, gündeme ilişkin konulara değindi.

VOA Türkçe’de yer alan habere göre CHP’li Özel, konuşmasına dün Erzurum’da Ekrem İmamoğlu’na miting sırasında düzenlenen saldırı ile ilgili tepkilerini dile getirerek başladı. AKP’nin Erzurum’da İmamoğlu’na düzenlenen saldırıyı “kurumsal olarak sahiplendiğini” savunarak, Emniyet Müdürü ve Vali’nin görevden alınması çağrısında bulundu.

Benzer haberler

Rusya uzaya nükleer silah yerleştirilmesini engelleyen karar…

Avrupa Birliği, Türkiye’ye verdiği mülteci fonunun…

Belediye Başkanı hakkında da soruşturma açılması çağrısı yapan Özel, “Emniyet müdürünü görevden alın Valiyi açığa alın, Belediye Başkanı hakkında soruşturma başlatın ve bu işten Adalet ve Kalkınma Partisinin bir sorumluluğu olmadığına beni ikna edin. Bunları yapmadıkları gibi Gençlik Kolları üyelerinden ve MYK üyelerine, milletvekili adaylarına kadar Erzurum’da yaşayanlar da sanki bütün Erzurumlular yapmış gibi alkış tutan ‘Yarın Konya’ya da gelin şeytan taşıyalım’ diyerek bugünkü mitingi provoke etmeye çalışanlara kadar AKP’nin başta İçişleri Bakanı ‘orada olaylar iyi yönetildi’ diyecek kadar hadsizleşmesi meseleyi AKP’nin kurumsal olarak sahiplenmesidir” diye konuştu.

Seçim sürecinin „terörize edilmek“ istendiğini söyleyen Özel, seçmenlere sakin olmaları çağrısı yaptı. Saldırıların, Millet İttifakı’nın kazanma ihtimalinin ortaya çıkmasından sonra başladığına dikkat çeken Özel, “Sözümüze kıymet veren herkese diyoruz ki sakin olun. Bu yaşananlar geçen seçimlerde var mıydı? Bu seçimlerde yaşananları aniden başlamasının sebebi biz kazanıyoruz, halk kazanıyor, Türkiye kazanıyor” dedi.

 

/t24/

İlginizi çekebilir