Özgür Demirtaş’tan çağrı: İşlemleri açıklayın, kim olduğunu bir günde bulayım

Ekonomist Özgür Demirtaş, borsada son dönemde yaşanan hareketlerle ilgili, sosyal medya hesabından açıklama yaparak “İşlemleri açıklayın” çağrısı yaptı. Prof. Dr. Özgür Demirtaş, borsada son dönemde yaşanan sert hareketlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Demirtaş sosyal medya hesabından borsada önceki haftalarda bankacılık başta olmak üzere pek çok hissenin büyük kazançlar sağlamasının ardından sert düşüşler yaşamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Demirtaş Twitter’dan paylaştığı mesajda, “Borsada (ve tabii ki VIOP’da) yapılan işlemleri açıklayın. Gerekiyorsa isimleri gizleyin, isimler yerine barkod koyun. Kimin küçük yatırımcıyı batırdığını 1 günde bulayım. Yazacağım kısa bir kod bile kimin Türev piyasasında pozisyonla banka hisselerinden kazandığını belirler” sözleri ile çağrı yaptı.

Benzer haberler

Papa Francis kadın mahkumların ayağını yıkadı

Rojava’da yerel seçimler 30 Mayıs’ta yapılacak

HALKA AÇILAN ŞİRKETLER DENETLENMELİ

Demirtaş ayrıca, “Sermaye piyasalarımız ne kadar şeffaf ve derin olursa. Ne kadar likit ve öngörülebilir olursa Türkiye o kadar güçlü olur. Borsamız küçük, çok daha büyümesi lazım. Şirketlerin çok ciddi elemeden geçtikten sonra halka açılması lazım. Ülke olarak yapabiliriz” dedi.

/gerçekgündem/

İlginizi çekebilir