Rojava Özerk Yönetimi: Direneceğiz, toprağımızı koruyacağız

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Türk devletinin bölgeye yönelik tehdit ve saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, ”bölgede bulunan tüm bileşenler, Türk devletinin saldırılarına karşı bir olmaya” çağrıldı.

ANHA’nın haberine göre açıklama şöyle:

“Türk devletinin Suriye genelinde olup bitenlere yönelik düşmanca politikası, özellikle işgalden başlayarak Kuzey ve Doğu Suriye’deki yapı ve halklara yönelik saldırgan ve sistemli politikaları herkes tarafından aşikâr hale gelmiştir.

Benzer haberler

Birleşmiş Milletler: Haiti’deki durum ‘dehşet…

Ayla Akat Ata: Şimdi sandığa gitme ve mührü DEM’e…

Kuzey ve Doğu Suriye’den DAİŞ çete örgütüne karşı uluslararası koalisyonla mücadele eden sivillere, sivil ve askeri kurumlara karşı savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar işleyerek hemen hemen her gün Türk faşist rejimi, Özerk Yönetim bölgelerine defalarca ve uygunsuz bir şekilde savaş tehdidi ve kışkırtması yapıyor. Bu tehditler Türk rejiminin Suriye’deki çatışmaya büyük ölçüde dahil olduğunu gösteriyor.

İşlediği suçların ciddiyeti ortaya çıktı. Suriye halkları Türk devletini affetmeyecektir. Kendi iç pratiği ve Türkiye’nin yapılarına ve insanlarına karşı suç teşkil eden davranışları, onu, iç ve dış politikalarını olumsuz etkiledi. Bu yüzden gerçeklikten uzak bahaneler, planlar ve senaryolar üretmeye başvurdu. Bu ayın 13’ünde İstanbul’da meydana gelen ve çok sayıda Türk vatandaşının hayatını kaybettiği ve yaralandığı patlama bu senaryolardan biridir. Türk devleti bu saldırıdan Özerk Yönetimi sorumlu tutarken, tüm kurumlar saldırıyı kınadı. Türk devleti artık herkesin bildiği yalanları söylemekte ısrar ediyor. Saldırının istihbarat teşkilatları tarafından planlandığı ilk günden ortaya çıktı. Türk devleti bu saldırıdan sonra bölgeye ve ulusal kazanımlarına saldırmakla tehdit etti. Bu tehditler, bölgede kaos yaratmayı ve uluslararası terörizmle mücadeleye yönelik uluslararası çabaları baltalamayı amaçlıyor.

Türk faşist rejiminin böyle bir saldırıyı gerçekleştirmesi, onun iflas ettiğini, çöküş ve tasfiye aşamasına geldiğini ispatlamaktadır. Bu nedenle kendisini ve gücünü bu sondan korumaya çalışıyor. Aynı zamanda işgalci Türk devletinin tehditlerini kınıyor, bölge halkını birlik olmaya ve işgalci Türk devletinin tüm oyun ve planlarına karşı direnmeye çağırıyoruz.

Rusya, Amerika ve uluslararası toplum, işgalci Türk devletinin vahşet ve küstahlığına karşı net bir tavır sergilemelidir. İşgalci Türk devleti bölgeye saldırırsa, direnmek ve korumak bizim hakkımızdır ve tepkimiz geniş olur. Bölge, akıbeti belli olmayan uzun soluklu bir savaşa dönüşebilir…”

İlginizi çekebilir