Osman Kavala: İktidar değişirse Gezi davası yeniden görülür

Gezi Davası tutuklusu Osman Kavala, 14 Mayıs seçimleri sonrası için „Hukuksuz uygulamalar talep edilmeyeceğinden, bunları yapanlar siyaset tarafından korunmayacağından, yargıdaki iklimin kısa sürede değişeceğini tahmin ediyorum“ diye konuştu.

Artı Gerçek’ten Ayşegül Başar’ın sorularını yanıtlayan Kavala, hem kendisinin hem de Selahattin Demirtaş gibi isimlerin yargılanma süreci için ‘gösteri davası’ nitelemesi yaptı. AİHM kararında da belirtildiği gibi tutuklanma gerekçesini siyasi saiklere dayandırdı.

BERAAT KARARLARINI HATIRLATTI
Benzer haberler

64 yazar ve sanatçıdan çağrı: Taksim Meydanı 1 Mayıs…

Beyaz Saray: Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir…

Hakkındaki beraat kararlarını hatırlatan Kavala, tutukluluğunun hukuksuz biçimde sürdürülmesine tepkili. Sadece kendi yaşadıkları için değil, benzer şekilde tutuklu bulunan diğer isimlerin yargılanma süreci için de “normal karşılayabilmem mümkün değil” yorumunu yaptı. Ayrıca, “Yargının içine düştüğü durumdan endişe duyuyorum, buna yeterli tepki gösterilmemiş olmasına da üzülüyorum” sözleriyle kaygısını dile getirdi.

“İKTİDAR DEĞİŞİRSE YARGIDAKİ İKLİM KISA SÜREDE DEĞİŞİR”

Kavala, seçim öncesi ‘siyasi af’ yorumlarına da “İlgilenmiyorum” yanıtını verdi. “Seçimden sonra iktidar değişirse, yargıdaki iklimin de kısa sürede değişeceğini” söyleyen Kavala, seçim sonrası için “Hukuksuz uygulamalar talep edilmeyeceğinden, bunları yapanlar siyaset tarafından korunmayacağından, yargıdaki iklimin kısa sürede değişeceğini tahmin ediyorum. Gezi davası kararları düzgün işleyen bir hukuk sisteminde kabul edilebilecek, sindirilebilecek türden uygulamalar değil. Bozulmaları, bu davanın yeniden görülmesi kaçınılmaz” dedi.

İlginizi çekebilir