Oslo’da bara silahlı saldırı: 2 ölü, 21 yaralı, saldırgan İran asıllı

Norveç’in başkenti Oslo’da dün bir gece kulübü ve yakındaki sokakta düzenlenen silahlı saldırıda iki kişi öldü, 21 kişi yaralandı. Saldırının gerçekleştiği London Pub, Oslo’nun merkezinde popüler bir gay bar ve gece kulübü olarak biliniyor.

Polis gazetecilere verdiği demeçte, olayın tek faili olduğuna inanılan bir zanlının yakalandığını söyledi. Devlet televizyonu NRK, şüphelinin polisle işbirliği yapmadığını bildirdi.

Polis Ssözcüsü Tore Barstad, Aftenposten gazetesine verdiği demeçte, suç mahalinin komşu bir kulüp aracılığıyla London Pub’dan yakındaki bir sokağa kadar uzandığını ve ardından şüphelinin gece yarısı ateş açmaya başladıktan birkaç dakika sonra yakalandığını söyledi.

Saldırının nedeni henüz bilinmiyor.

Polisten yapılan açıklamada, „Polis olayları terör saldırısı olarak araştırıyor“ denildi.

Bugün Oslo’da yapılması planlanan Onur Yürüyüşü, normalde sakin olan şehirde yaşanan bu saldırı nedeniyle iptal edildi.

Polis, saldırılarda iki kişinin öldüğünü ve 10’u ağır olmak üzere 21 kişinin yaralandığın, iki silahın ele geçirildiğini söyledi.

Polis, tutuklanan zanlının İran asıllı Norveç vatandaşı olduğunu, ilk ihbarın saat 01:14’te alındığını ve şüphelinin beş dakika sonra tutuklandığını duyurdu.

Saldırılar London Pub eşcinsel kulübü, Herr Nilsen caz kulübü ve bir paket servis restoranın yakınında gerçekleşti.

Saldırı sırasında orada bulunan NRK muhabirinin aktardığına göre, tetikçi, içinden silah çıkardığı bir çantayla geldi ve ateş etmeye başladı.

Başbakan Jonas Gahr Stoere, Norveç haber ajansı NTB’ye yaptığı açıklamada, saldırının „masum insanlara yönelik korkunç ve derinden sarsıcı“ olduğunu söyledi ve “Bu korkunç eylemin arkasında ne olduğunu henüz bilmiyoruz, ancak korkan ve yas tutan queer insanlara, sizinle birlikte olduğumuzu söylemek istiyorum” diye ekledi.

Helikopterler Oslo merkezinin üzerinde uçarken, şehir genelinde ambulans ve polis arabası sirenleri duyuldu.

 

/rd/

İlginizi çekebilir