Oluç: Kürtleri yok sayanları Kürtler de yok sayacak

Bitlis’te esnaf ziyaretinde konuşan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, seçimlere işaret ederek, “Cumhurbaşkanı kim olmak isterse istesin, HDP oyları olmadan kimse kazanmıyor. HDP önümüzdeki dönemin anahtar partisidir” dedi.
Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) “Çözüm Bizde”  şiarıyla başlattığı halk buluşmaları devam ediyor. HDP Grup Başkan Vekili Saruhan Oluç ile milletvekilleri Mahmud Celaled Gaydalı, Erdal Aydemir, Gülüstan Kılıç Koçyiğit ve Şevin Çoşkun, Bitlis’te halk ve esnaf ziyaretinde bulundu. Heyet ilk olarak Güroymak esnafını ziyaret etti. Esnafın sorunlarını dinleyen heyet, daha sonra Bitlis merkezde esnaf ziyareti gerçekleştirdi.
DEMOKRASİ İTTİFAKI 
Bitlis kent merkezinde ki esnaf ziyaretinde konuşan HDP Grup Başkan Vekili Saruhan Oluç , “Biz ne Millet İttifakı ne de Cumhur İttifakı ile yol yürümeyeceğiz. Biz Demokrasi İttifakı etrafında kenetleneceğiz. Bu nedenden dolayı 6’lı masayla olmayacağımızı söyledik” dedi.
‘BAKANLIK VERİLEBİLİR’ TARTIŞMASI 
CHP’li Gürsel Tekin’in “HDP’ye bakanlık verilebilir” sözleri üzerine başlayan tartışmalara dair de konuşan Oluç, “Bakanlık meselesi bizim söylediğimiz bir şey değil, tamamen kendilerinin kamuoyuna söylediğidir. HDP olarak bakanlık istememiş, talep te etmemişiz” diye belirtti.
‘HDP OYLARI OLMADAN KİMSE KAZANAMIYOR’ 
“Artık bu ülkede faşist rejimin değişmesi gerekir” diyerek konuşmasına devam eden Oluç, “Bunun için de mücadele ediyoruz. Zaten bizim kendi birleşenlerimizle kurduğumuz bir ittifak var. Cumhurbaşkanı kim olmak isterse istesin, HDP oyları olmadan kimse kazanmıyor. Biz de bu durumda 11 madde sıraladık. Hangi ittifak bu maddelere uyarsa biz onlarla oturup müzakere ederiz. Eğer bunu kabul etmezlerse biz de halkımıza sorar, kendi adayımızla seçime gideriz. Ondan dolayı HDP önümüzdeki dönemin anahtar partisidir” dedi.
Konuşmaların ardından heyet Tatvan’a geçti. Heyet burada ilçe yöneticileriyle birlikte Tatvan esnafını  ziyaret etti.
ÖRGÜTLÜ MÜCADELE VURGUSU 
Burada da konuşma yapan Oluç, seçim dönemine girildiğini söyleyerek, “Herkes seçim için çalışıyor. Bizler de HDP’yi halkın desteği ile seçimlerde güçlü çıkarmak istiyoruz. HDP’nin bir anahtar partisi olduğunu biliyoruz ve bu anahtarı en doğru şekilde kullanmak istiyoruz. Türkiye’nin demokrasisi ve barışı için mücadele ediyoruz. Bu nedenle de güçlü olmanın yolu daha örgütlü mücadele, daha kararlı mücadeledir. Asla birliğimizi bozmadan daha çok çalışmak istiyoruz” diye konuştu.
‘KÜRTLERİ YOK SAYANLAR…’
Kürtlerin bedel ödeyerek bu günlere geldiğini söyleyen Oluç sözlerini şöyle tamamladı: “Uzun yıllardır büyük bedeller ödeyerek direndik ve bu günlere geldik. Bütün baskı ve zulümlere rağmen mücadelemizden asla vazgeçmedik, diz çökmedik,  boyun eğmedik. 2023’te en güçlü bir şekilde  Meclis’te olmalıyız. HDP olmadan HDP anahtarı olmadan hiç kimse ne yasa çıkarabilir, ne de anayasayı değiştirebilir. Bugün Kürt halkını yok sayanlar bilsinler ki Kürt halkı onları yok sayacaktır. Ne HDP ne de halkımız koltuk peşinde değildir. Bunu iyi bilsinler ki HDP Türkiye’yi yönetecek güce sahiptir.”
İlginizi çekebilir