Öldürülen müzisyen Cihan Aymaz’ın babası: Yaşadığım sürece davanın takipçisi olacağım

 İstanbul Kadıköy Rıhtımı’nda şarkı söyleyen Karslı sokak müzisyeni Cihan Aymaz, “Ölürüm Türkiye’m”i çalmadığı için Mehmet Caymaz’ın bıçaklı saldırısında hayatını kaybetti.

Mehmet Caymaz, göğsünden bıçakladığı Cihan Aymaz’ı denize itti; kalbinden bıçaklanan Aymaz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

“Takipçisi olacağım”

Öldürülen Kürt müzisyenin acılı babası Hayrettin Aymaz, Rûdaw’a yaptığı açıklamada, “Oğlum iki yıldır bu işi hobi olarak yapıyordu, akşamları gidip Kürtçe şarkılar söylüyordu. Haberi aldığımda yoldaydım, haber üzerine dönüp geldim. Geldim ki oğlumu katletmişler, yaşadığım sürece oğlumun davasının takipçisi olacağım” ifadelerini kullandı.

“Bu katliamdır”

Öldürülen müzisyenin kardeşi Yusuf Aymaz ise “Binlerce polisin olduğu yer, Kadıköy. Kalabalık bir yer, ağabeyimi o kadar sivil polisin arasında vurdular, öldürdüler. Göz göre göre, bu katliamdır; bunun bir açıklaması yok, hiçbir telafisi falan olamaz” şeklinde konuştu.

Cihan Aymaz’ın ailesi 15 yılı aşkındır İstanbul’da yaşıyor. Bir kargo şirketinde çalışan Aymaz, boş zamanlarında öldürüldüğü yerde şarkı söylüyordu.

Olay anı, Vanlı Mehmet Caymaz, her zamanki yerinde şarkı söyleyen Kürt müzisyen Aymaz’a yaklaşarak “Çabuk Ölürüm Türkiye’m şarkısını söyle” diyor. Saldırgan, Aymaz’ın “Ben bu şarkıyı bilmiyorum” demesi üzerine bıçağını çıkararak onun kalbine saplıyor. Sonrasında da denize itiyor.

Hedef gösterilmişti

Söylediği bir şarkı üzerine bir süre önce hakkında dava açılan Cihan Aymaz, sosyal medyada da hedef gösterilmişti.

Aymaz’ın müzisyen arkadaşı Zala da “Biz de şarkı söylerken korkuyoruz” diyerek sanatlarını rahatça icra edemediklerine dikkat çekti.

 

İlginizi çekebilir