Oktay Candemir: Acun, Ersin ve Kürtçe

Talk-Show sunucu Okan Bayülgen, yıllar önce bir programında Acun Ilıcalı’ın programları için; “Kendisi gibi lümpen adamları toplamış, kendi memleket meselelerinden habersiz. Lümpenlerin, lümpenlere reyting olsun diye yaptığı program. Tamamen salaklığa hitap ediyor. “ demişti.

Acun yine kendi programında Hülya Avşar’ın ‘Eşcinsel’ kelimesine bozulmuş ve sırtını dönerek;  ‘Iyyy, ben buradan kalkayım’ diyecek kadar ayrımcı bir insan.  Konu eşcinsellerin hakları olduğunda dahi bu tutumu sergileyen birisi, mevzubahis Kürtler olduğunda neler yapmaz?

Albert Camus, “ Bir ülkeyi tanımak istiyorsanız orada insanların nasıl öldüğüne bakın” diyor.

Sanırım günümüz koşullarında o ülkeyi hangi partinin yönettiğine, en çok hangi filmlerin, programların izlendiğine bakmak daha bu konuda daha güçlü veriler sunuyor.

Bu anlamda Türkiye’yi tanımak çok kolay olsa gerek.

Acun’un programlarının, Recep İvedik’in bu kadar fazla izlenmesi ve ismini vermeyeyim şimdi, “Silivri soğuk olur”(!) Bir siyasi partinin aldığı oy oranına bakarsan tanıman için yeterli sebep.

Acun, İvedik ve malum parti de aynı kitleye hitap ediyor. Sunulan mal ayrı olsa da, müşteri aynı müşteri.

Faşizmi bu kadar kendine düstur etmiş birinin programında Ersin Korkut’un annesinin Kürtçe konuşmasına izin vermediği ve Ersin’in bu yüzden programdan ayrılmak zorunda kaldığına ilişkin iddialara verdiği cevap ise onun nasıl bir ruha sahip olduğunu zaten yeterince gösteriyor.

Ayrıca ortaya konulan argümanları da doğruluyor.

“Bu iddiaları ortaya atanlar vatan hainleridir” diyor Acun…

Düşündüm de acaba ben konuya ilişkin yazdığım yazıda ‘Survivor adası bir bütündür bölünemez’ dediğim için mi bunu söyleme gereği duydu?

Biraz daha konuşsa, ‘Bunlar dış güçlerin oyunlarıdır’ diyecek yani, ramak kalmıştı.

Mehmet Akif Ersoy’un ‘Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda’ diye anlattığı Türkiye’nin eşsiz coğrafyası dururken, sen git programını Dominik Cumhuriyetinde yap, ondan sonra ‘Vatan haini’ biz olalım.

Biz Dominik Cumhuriyetine mi hainlik ediyoruz, Türkiye Cumhuriyetine mi? Bunu bilmek te hakkımız. Acun bu konuda açıklama yaparsa hepimiz çok mutlu olacağız (!)

Acun’un bu açıklama ile söylemek istediği gayet açık ve net: “ Kürtçe şarkı isteyenler ve Ersin’in annesinin benim programımda Kürtçe konuşmasını isteyenler vatan hainidir, ben de Kürtçeye izin vermeyen bir vatanseverim”

Olay tam da budur.

Bunları yazdığımızda bazı insanlarımız ‘Neden bu adamı muhatap alıyorsunuz, gündemleştiriyorsunuz’ diyor haklı olarak…

Arkadaşlar; Acun üçüncü tekil şahıs değildir, kurumsallaşmış Kürt karşıtlığı ile bilenmiş üçüncü çoğul şahıstır.

O da bunu bildiği için kendisine yönelik eleştirilere ‘Bunlar vatan hainidir’ diyor.

Yarışmacı Hayri Kasaç’a verdiği 20 saniyelik Kürtçe Şarkı için de ‘Ben izin verdim, söyledi işte’ diyerek bir kez daha lütfediyor.

Eskilerin Ankara Valisi Nevzat Tandoğan’ın meşhur, ‘Komünizm olacaksa onu da biz getiririz. Siz kim oluyorsunuz’ veciz sözünün yeni versiyonu.

Şu aralar Ersin Korkut’un yarışmaya yeniden dönebileceği konuşuluyor ve Acun’da açıklamasında buna yeşil ışık yaktı.

Umarız ve dileriz ki Ersin Korkut bu hataya düşmez.

Eğer o yarışmaya yeniden katılırsa Ersin artık bildiğimiz sevimli yüz olmaktan çıkar,  boş bir imgeye dönüşür…

İlginizi çekebilir