Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın, Maraş merkezli depremler nedeniyle 10 ili kapsayan 3 ay süreli Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edileceğini açıkladı.
Bunun üzerine Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin tamamının ortak çalışması ile OHAL teklifi hazırlandı.
Hazırlanan teklif Meclis Genel Kurulunda oybirliği ile kabul edildi.
Meclis Başkanı Mustafa Şentop, toplantının başlamasından sonra birleşime ara verdi. Şentop, daha sonra siyasi partilerin grup başkanvekillerini divanın arkasındaki bölümde toplantıya çağırdı.
Aranın ardından Meclis Genel Kurulu tekrar toplandı.
Meclis Genel Kurulunda, Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un imzasıyla AK Parti, CHP, HDP, MHP ve İYİ Parti grupları, Maraş merkezli depremlerle ilgili ortak bildiri yayımladı. Bildiride, “TBMM Başkanlığı ve Meclis’te grubu bulunan beş siyasi partinin temsilcileri olarak vatandaşlarımızın yanında ve hizmetindeyiz” denildi.
/Ajans/