Oğan, ABD basınına konuştu: Cumhurbaşkanı yardımcısı olabilecekken neden bakan olayım?

Cumhurbaşkanlığı seçimleri birinci turunda aldığı oyla bir anda ikinci tur için kritik bir konuma sahip olan Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, ABD’de yayınlanan New York Times gazetesine konuştu. Kulislerde kendisine bakanlık teklif edileceği konuşulan Oğan, “Cumhurbaşkanı yardımcısı olabilecekken neden bakan olayım?” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aldığı oyla bir anda ikinci tur için kritik bir konuma sahip olan ve kulislerde ikinci turda destek şartı için bakanlık istediği konuşulan Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, ABD’de yayınlanan New York Times gazetesine verdiği röportajda “Cumhurbaşkanı yardımcısı olabilecekken neden bakan olayım?” dedi.

Sinan Oğan, Amerikan New York Times gazetesine konuştu. Oğan, röportajında kendisine oy verenlerin yüzde 70’inin ikinci turda kendi açıkladığı ismi destekleyeceğini söyledi. Oğan, belli bir adayı desteklemesinin karşılığında üst düzey görev talep edeceğini belirtti.

“Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybetti fakat ikinci turda belirleyici olabilir” başlığı ile yayınlanan haberde, “Milliyetçilerin bu seçimlerdeki güçlü performansı muhtemelen, özellikle ülkedeki Kürtler ve Suriyeli mülteciler söz konusu olduğunda, Türk hükümetinin politikasını önümüzdeki yıllarda daha da sağa çekecektir” ifadelerine yer verildi.

“ERDOĞAN’IN OFİSİYLE GÖRÜŞÜYORUM”
Son günlerde ‘çok meşgul’ olduğunu söyleyen Oğan, “Günler çok yoğun geçiyor. Son 3 ya da 4 günümü böyle üst düzey isimlerle müzakere ederek geçiriyorum” dedi. 14 Mayıs’ın ardından aralarında kabine üyelerinin ve muhalefet liderlerinin de bulunduğu birçok isimden telefon aldığını belirten Oğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ofisi ile de görüştüğünü dile getirdi.

Bugün kararını açıklamayı planladığını söyleyen Oğan, belli bir adayı desteklemesinin karşılığında yönetimden üst düzey bir görev talep edeceğini ifade etti. Oğan, “Cumhurbaşkanı yardımcısı olabilecekken neden bakan olayım?” dedi.

Erdoğan ile Kılıçdaroğlu’nu kıyaslayan Oğan, Erdoğan’ın çalışma ahlakına hayran olduğunu söyledi ancak karar almadan önce başkalarına yeteri kadar danışmamasını eleştirdi. Oğan, Kılıçdaroğlu’nun ‘Erdoğan kadar çalışkan olmadığını’ ancak başkalarından da görüş aldığını belirtti.

Kaynak: Bold medya

İlginizi çekebilir