Nuretin Balaran, yüzde 78 engelli durumuna, tekerlekli sandalyeye bağlı olmasına ve “Tek başına kalamaz” raporuna rağmen tahliye edilmiyor

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 2015’te ilan edilen sokağa çıkma yasağından sonra gözaltına alındıktan sonra 25 yıl hapis cezası verilen hasta tutuklu Nurettin Başaran, yüzde 78 engelli durumu ve Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) “Tek başına kalamaz” raporuna rağmen Elazığ R Tipi Hapishanesi’nde tutularak tahliye edilmiyor.

Hapishanede ameliyat olmayı reddeden Başaran’ın durumu, her geçen gün ağırlaşıyor. Yürüyemeyen ve tekerlekli sandalyeye bağlı bir şekilde tek kişilik hücrede tutulan Başaran’ın temel ihtiyaçları dahi hapishanece tutulan bir bakıcı tarafından karşılanıyor.

Başaran’ın eşi Kaniye Başaran, eşinin iyi bir tedavi için tahliye edilmesi gerektiğini söyledi. Eşinin kendisinin kullanabileceği otomatik bir tekerlekli sandalyeye ihtiyacının olduğunu ifade eden Başaran, maddi durumları olmadığı için alamadıklarını belirtti.

“Temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor “

Benzer haberler

Adalet Bakanı açıkladı: Sur Belediyesi için soruşturma…

Türkiye, enflasyonda tüm Afrika ülkelerinin önünde ve…

Eşinin temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamadığını aktaran Başaran, tahliye edilerek tedavi edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Başaran, eşinin ihtiyaçlarının bir bakıcı desteğiyle karşılanmaya çalışıldığını ifade ederek, “Bir bakıcısı onu götürüp getiriyor. Bundan daha zor bir durum var mı? Bizim için görüşe gitmek çok zor oluyor. Yol çok uzun ve herhangi bir arabamız yok. Otobüsle gittiğimiz halde 3-4 aktarma yapıyoruz. Ayakları üzerinde hiçbir şekilde duramıyor. Serbest kalıp dışarıda tedavi edilmesini istiyoruz” diye belirtti.

“Bacağını kaybetme riski var”

Eşinin ameliyat olmaması durumunda bir ayağını kaybedeceğini belirten Başaran, “Şu an ilaç tedavisi uygulanıyor ama hastane koşullarında da bunun bir etkisi de olmuyor. Her geçen gün durumu daha da kötüye gidiyor. Dört duvar arasında ihtiyaçlarını gideremeyen bir insan için orada her şey çok zor. Tüm hasta tutukluların serbest bırakılmasını istiyoruz. Çünkü bir hastayı acil servise götürüp tedavisini yapmak ile tam teşekküllü bir hastanede tedavi etmek aynı sonucu vermiyor. İyi bir hastanede tedavi olmasını istiyoruz” diye seslendi.

Kaynak: Dşrenilteyiz. Org

İlginizi çekebilir