Numan Kurtulmuş: HDP’nin oyları olmazsa Altılı Masa’nın yarışa ortak olması mümkün değil

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “HDP’nin oylarını dışarıda bıraksanız, Altılı Masa, taş çatlasın, yer yarılsın bu yarışa ortak olması mümkün değil. Bunu biz de biliyoruz, HDP’liler de biliyor, HDP’nin yöneticileri de biliyor, altılı masadakiler de biliyor” dedi.

İstanbul’dan AKP milletvekili adayı olan Kurtulmuş, Tvnet canlı yayınında, Serhat İbrahimoğlu’nun gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

“Bu seçimde eğer şu olmasaydı biz çok daha rahat olurduk” dediği bir şeyin bulunup bulunmadığı sorulan Kurtulmuş, “keşke” demenin sonuç elde edilmesine imkan sağlamadığını, siyasetin bir laboratuvar deneyi gibi dış faktörlerden arındırılmış, fanusun içerisinde gerçekleşmediğini dile getirdi.

 HDP’nin oylarını dışarıda bıraksanız Altılı Masa taş çatlasın, yer yarılsın bu yarışa ortak olması mümkün değil “

HDP ve altılı masa arasında bir ittifakın olduğunu, yıllardır dile getirdiklerini anımsatan Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İşbirliği açık, ittifakı gizli bir durumdaydılar. Çünkü kimseyi kandırmaya gerek yok. HDP’nin oylarını dışarıda bıraksanız Altılı Masa taş çatlasın, yer yarılsın bu yarışa ortak olması mümkün değil. Bunu biz de biliyoruz, HDP’liler de biliyor, HDP’nin yöneticileri de biliyor, altılı masadakiler de biliyor. Onun için her ne kadar millete neredeyse son 1,5-2 yıldır ‘Biz altılı masayız’ deseler de HDP oyları olmadan yarışa ortak olamayacaklarını biliyorlar. Ta ki Sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığı açıklanana kadar, Kılıçdaroğlu’nun adaylığı açıklandıktan sonra artık her iki taraf için de HDP için de altılı masa için de bu işin gizlenemeyecek bir boyuta geldiği açıktır. Artık bu ittifak, çok daha açık bir şekilde görülmeye başlandı.”

“HDP’lilerin yoğun katılımla CHP’lileri karşıladığı yerleri gördük”

Bunu da meydanlarda görmeye başladıklarını belirten Kurtulmuş, “HDP’lilerin yoğun katılımla CHP’lileri karşıladığı yerleri gördük, örneğin Van’da olduğu gibi. Burada CHP’li yöneticilerin ve eşlerinin, orada zafer işaretleri yaparak, HDP’lilerle birlikte olduklarını göstermeleri de tesadüfi değil” ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, mecliste HDP’li bazı siyasetçilerin, İYİ Parti sıralarına dönerek “Eğer o koltuklarda oturuyorsanız bizim sayemizde oturuyorsunuz” gibi çıkışlarda bulunduğunu öne sürdü.

Kaynak: Rudaw

İlginizi çekebilir