Neçirvan Barzani ile Uluslararası Koalisyon Güçleri Komutanı, Peşmerge Güçleri’nin birleştirilmesini görüştü

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani ile Uluslararası Koalisyon Güçleri Komutanı General McFarlane, Peşmerge Güçleri’nin birleştirilmesi ve yeniden yapılandırılması konularını değerlendirdi.

Neçirvan Barzani, IŞİD Karşıtı Uluslararası Koalisyon Güçleri Irak ve Suriye Genel Komutanı General Matthew McFarlane ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede güvenlik alanındaki gelişmeler, IŞİD’in Irak ve Suriye’deki saldırıları, bölgedeki terör tehdidi, Pentegon’un Irak ve Kürdistan Bölgesi ile imzaladığı son mutabakat zaptı ile Peşmerge Bakanlığı’nın yürüttüğü reform süreci ve Peşmerge Güçlerinin birleştirilmesi  konuları değerlendirildi.

Benzer haberler

Ermenistan’da bankalar, Rusya’nın Mir…

Türkiye en fazla ihracatı Almanya’ya yaptı: İthalatta…

Görüşmede Uluslararası Koalisyonun Irak ve Kürdistan Bölgesi’ne destek ile işbirliğinin sürmesinin önemine vurgu yapıldı.

General Matthew McFarlane, Irak ve Suriye’de IŞİD’in tehdidi son bulana, istikrar ve güven ortamı sağlanana kadar Peşmerge Güçleri ile Irak ordusuna yardımlarının devam edeceğini kaydetti.

Irak cumhurbaşkanlığı seçimi, kurulacak yeni hükümet, bölgedeki gelişmeler görüşmede değerlendirilen konular arasında yer aldı.

 

/rd/

 

İlginizi çekebilir