Nebati’den TÜİK’in yüzde 57 enflasyon açıklamasına tepki

 

TÜİK, ocak ayına ilişkin enflasyon verilerini bugün açıkladı. Beklentilerin üzerinde gerçekleşen aylık enflasyon oranı 6,65 oldu. Ancak, baz etkisiyle yıllık enflasyon yüzde 57’ye ‚geriledi‘. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TÜİK’in açıklamasının ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ‚enflasyonda en zorlu dönemin geride kaldığını‘ savundu.

Nebati’nin paylaşımı şöyle:

Benzer haberler

Rusya uzaya nükleer silah yerleştirilmesini engelleyen karar…

Avrupa Birliği, Türkiye’ye verdiği mülteci fonunun…

“Kasım ayında başlayan enflasyondaki düşüş eğilimi ocak ayında da sürmüştür. Buna göre, aralık ayında yüzde 64,27 seviyesinde gerçekleşen yıllık tüketici enflasyonu ocak ayında yüzde 57,68 seviyesine gerilemiştir. Mevcut veriler, enflasyonda en zorlu dönemi ardımızda bıraktığımızı, önümüzdeki ayların çok daha iyi olacağını işaret etmektedir.”

Bakan Netabi’nin bu değerlendirmesine ekonomist Uğur Gürses sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Gürses, TÜİK’in enflasyon verileriyle ilgili açıklamasıyla ilgili „TÜİK’in yüzde 6,65’lik enflasyon hesabıyla, 8 bin 500 TL’lik asgari ücretin satın alma gücü şubat başı itibariyle 7 bin 972 TL’ye gerilemiş oldu…” değerlendirmesini yaptı. Gürses, Bakan Nebati’nin ekonomi yorumuna da „2010-2020 arası 10 yılda ocak ayı TÜFE artış oranı ortalama yüzde 1,39, 2023 ocak ayı ise yüzde 6,65. Dalga mı geçiyorsunuz” cevabını verdi.

Kaynak: Duvar

İlginizi çekebilir